Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cosmos (ATOM) ile Araç Sigortası Yapılabiliyor

Sanal asistan firması Vaiot, araç sigortası satmak için Cosmos (ATOM) blockchain’i ile entegre çalışacak yeni bir servisi kullanıma sunduklarını açıkladı. Bunun için IBM’in Watson Assistant isimli teknolojisini kullanacak olan şirketin yeni servisi, yapay zekadan da güç alacak.

Blockchain teknolojisi insanların farklı ihtiyaçlarına hizmet etmek için çok farklı sektörlerde kullanılmaya devam ediyor. Bunun son örneğini ise bir sanal asistan firması olan Vaiot gerçekleştirdi. Şirket, yapay zeka destekli yeni asistanını Cosmos (ATOM) blockchain’i ile entegre bir halde çalışacak şekilde tasarlayarak hem yapay zekanın hem de blockchain teknolojisinin imkanlarından faydalandı.

Akıllı sözlemeler halinde saklanacak

Edinilen bilgilere göre yeni platform, müşterilerin sigorta sözleşmelerini tamamlamak için müşterilere insan yardımı gerektirmeyen, uçtan uca bir satış süreci sunacak. Sistem, bu işlemleri gerçekleştirebilmek için müşterilere mobil uygulama üzerinden destek verecek.

Müşterilerle sesli veya yazılı şekilde iletişime geçecek olan asistan, başlangıçta sigorta seçeneklerini belirlemek ve en uygun olanını önermek için müşterilere bir dizi sorular soracak. İmzalanan sözleşmeler ise Cosmos blockchaininde Tendermint Protokolü ile desteklenen akıllı sözleşmeler halinde saklanacak.

Bu aşamada yapay zeka monitörleri, sürecin adımlarını takip edecek ve müşteriden ödeme alındıktan sonra sigortayı otomatik olarak başlatacak. Sisteme güç verecek olan yapay zeka teknolojisi, IBM’in DeepQA projesi kapsamında geliştirdiği Watson Assistant servisi ile sağlanacak. Servisin doğal dilde sorulan soruları yanıtlayabildiği de açıklanan bilgiler arasında.

“Bu alanda ilk olacak”

IBM Watson, yapay zeka ile blockchain teknolojisini ilk kez Malta kuruluşlu Vaiot ile hayata geçirmedi. Şirket, pandemide bireylerin işe veya okula dönüşlerine yardımcı olmak amacıyla IBM Watson Health isminde bir tarama sistemi de geliştirdi.

Şirketin Vaiot ile olan iş birliği ise Vaiot CEO’su Christoph Surgowt’a göre bu alanda gerçek satış sürecinin sunulduğu uçtan uca hizmet verecek ilk dijital hizmet olacak. Surgowt, açıklamalarına şöyle devam etti: “Şirket olarak sunduğumuz çözümlerin sigorta ve InsurTech sektörlerinde dijitalleştirmeyi hızlandıracağından eminiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!