Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peterson: Joe Biden Başkanlığı Bitcoin İçin İyi Bir Şey Değil

Metcalfe modelini kullanması ile tanınan deneyimli analist Timothy Peterson, demokrat aday Joe Biden için olası bir başkanlığın Bitcoin için sanılan kadar iyi bir gelişme olmayacağını söyledi.

Doğru tahminleri ile adından sıkça söz ettiren analist Timothy Peterson, Twitter üzerinden başkanlık seçimlerinin önümüzdeki günlerde Bitcoin üzerindeki olası etkisi konusunda açıklamada bulundu. Cane Island Alternative Advisors’ta üst düzey yönetici olan Peterson, Bitcoin’in demokrat aday Joe Biden’ın başkanlık ihtimaline tepki verdiğini doğruladı fakat; bunun düşünülen gibi olumlu sonuçlar doğurmayacağını öne sürdü.

Demokratlar Bitcoin ve kripto para sektörüne müdahale edebilir

Peterson, demokratların Bitcoin ve genel olarak tüm kripto para sektörüne karşı; kesin şekilde olumsuz bir bakış açısı olduğunu öne sürdü. Analist bu sebeple demokrat Biden’ın başa gelmesi ile hem Bitcoin hem de tüm kripto para dünyasının olumsuz etkilenebileceğini düşünüyor. Peterson iddialarını bir adım öteye götürerek, Biden’ın başkanlık koltuğuna oturması ile kripto para camiası üzerinde  hükümet çekici inebileceğini iddia etti.

Deneyimli analist Timothy Peterson, Bitcoin’in olası bir Biden başkanlığından dolayı yükselmesinin sebebini; insanların demokratların müdahalesinden korkarak BTC kapmaya çalışması olabileceğini öne sürüyor. Peterson’a göre, insanlar geleceğin parlak olduğunu düşündükleri için Bitcoin veya silah depolamıyorlar.

Biden’ın seçilmesinin BTC için olumlu olduğunu düşünenler de var

Analist Peterson, olası bir Joe Biden başkanlığının Bitcoin için olumsuz sonuçlar doğrulabileceğini öne sürse de ona katılmayan birçok isim de bulunuyor. Çoğu piyasa analisti ve yorumcusu, hem seçimlerden önce hem de seçimler bittikten sonra Biden başkanlığının teşvik paketlerine yarayacağını düşündüğü için; BTC fiyatına da olumlu yansıyacağını öne sürdü.

Demokrat aday Joe Biden’ın seçim kampanyasında da en çok kullandığı vaatlerden biri de cömert bir teşvik paketiydi. Piyasa uzmanlarına göre, Biden’ın başkanlığı ile aylardır karara varılamayan ikinci teşvik paketi sonunda tatmin edici miktarlar ile çıkarılabilir. Ve eğer tarih tekerrür ederse, ilk pakette olduğu gibi bu yardım paketi ile de BTC fiyatı ivme kazanabilir.  Fakat Peterson’ın bakış açısına göre, Biden’ın koltuğa oturması ile uzun vadede kripto para camiası sıkıntılı günler yaşayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!