Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain Merkezli Yeni Bir Patent Sahibi Oldu

Ünlü teknoloji firması IBM, blockchain teknolojisine bağlı bir konsensüs modelini içeren yeni bir patent aldı. Patentte geniş bir kullanıcı tabanına sahip, çok oyunculu oyunlardaki işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayabilecek detaylar bulunuyor.

Bilgisayar teknolojileri devi IBM, geçen hafta blockchain tabanlı bir patent edindi. Patent, “Blockchain için oyun konsensüs protokolü” ismini taşıyor ve çok oyunculu oyunlardaki işlemlerin kaydedilmesine dair ipuçları veren bir protokolden oluşuyor.

IBM tarafından alınan patent, blockchain merkezli bir konsensüs modelini içeriyor

Patentin detaylarında yazılanlara göre patent, oyun içindeki kullanıcıları bir doğrulayıcı profiline sokuyor. Herhangi bir oyunda kullanıcılardan oluşan bir alt küme, işlemleri doğruluyor. Daha sonra bu alt kümeden seçilen bir lider vasıtasıyla küme içerisinden bir blok oluşturuluyor ve blockchain ağına ekleniyor.

İşlemlerin güvence altına alınması ve doğrulanması, kullanıcıların emeğini içerdiğinden alt kümelere dahil olan kullanıcılara karşılık olarak bir ücret de sunulabilir. Ayrıca patentin kendisi çok oyunculu oyunlardaki işlemlerin gerçekleştirilmesine dayandığı için ileride bu alanda oldukça ünlü oyunlara bile bu patent entegre edilebilir. Bu sayede blockchain teknolojisinin geniş kitlelerce tanınması hiç de sürpriz olmayacaktır.

Ek olarak patentte akıllı sözleşmelerin blockchain ağı içerisinde kalacağı not ediliyor. Bu sözleşmeler ise yalnızca yeterli bilgi işlem gücüne sahip kullanıcılar tarafından transfer edilebilecek.

Ripple’dan patent hamlesi

Blockchain çözümleri sunan şirketler arasında akla ilk sıralarda gelmesi muhtemel isim Ripple Labs da geçtiğimiz günlerde bir patent başvurusu yapmış ve sektörde merak uyandırmıştı. 6 Kasım tarihinde ABD Patent ve Ticari Marka Bürosu’na patent için başvuruda bulunan Ripple, PayString isimli bir marka için patent almak istedi.

Başvurulan markanın Ripple’ın hangi teknolojisini yaymak için kullanılacağı henüz bilinmese de patentin “Reklamcılık ve Ticaret” ile “Sigorta ve Finans” gibi kategoriler altında sınıflandırıldığı tespit edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!