Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İrlandalı Hacker, Çaldığı 2 Milyon Dolarlık Bitcoin’i İade Etti

“The Community” grubuyla birlikte kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık gibi suçlar işleyen Conor Freeman, 2 milyon dolar değerinde Bitcoin çalmaktan aranıyordu. 2018 yılında aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu kişilerden kripto para çalan Freeman ABD yetkilileri tarafından yakalandı. Suçunu kabul eden hacker, çaldığı 2 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i iade etti.

Conor Freeman isimli 21 yaşındaki Bitcoin hackerı, ABD yetkilileri tarafından çıkarılan bir tutuklama emriyle dolandırıcılık suçundan 2019 Mayıs ayında İrlanda’da bulunan evinde tutuklanmıştı. 2 milyon dolar değerinde Bitcoin çalan Freeman; dolandırıcılık, yardım ve yataklık, kimlik hırsızlığı gibi birçok suçtan aranıyordu. ABD’de mahkum olması halinde 108 yıl hapis yatmak zorunda kalabileceği de söylenenler arasındaydı.

Neler yaşanmıştı?

Independent.ie’de aktarılanlara göre, Conor Freeman, “The Community” adlı bir grubun üyesi ve grupta kendisi dışında 5 kişi daha bulunuyor. ABD yetkililerinin özellikle kimlik hırsızlığı nedeniyle gruba yaptığı suçlamaların arkasında grup üyelerinin SIM kartı üzerinden cep telefonlarını hacklemesi iddiası bulunuyor. Kimlikleri çalan grup üyelerinin SIM kart üzerinden kullanıcıların bilgilerine erişerek sahip olduğu kripto paraları ele geçirdikleri ifade ediliyor.

The Community üyelerinden birisi 2018 Mayıs ayında ABD’de tutuklanmıştı. ABD yetkilileriyle iş birliği yapan üye, grup verilerini polisle paylaştı ve “Conor” ismiyle sayısız saldırı yapıldığı tespit edildi. Araştırmaların devam etmesiyle birlikte bu kişinin Conor Freeman olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer tarafından çıkarılan tutuklama emriyle Mayıs 2019’da İrlanda’daki evinde tutuklandı. Conor’un daha önce dolandırıcılık, yardım ve yataklık ve kimlik hırsızlığı gibi birçok ağır suçtan arandığı belirtildi.

Suçlamaları kabul etti

17 Temmuz 2020 tarihinde çıktığı mahkemede tüm suçlamaları kabul eden Freeman, yüzlerce Bitcoin ve 100 bin euro değerinde Polymath, Ethereum gibi kripto paraları çaldığını itiraf etti. 16 Mayıs 2018’de Seth Sharpiro’dan Ethereum, Litecoin, Wax, Omisego ve LOCICoin çaldığını, aynı zamanda Micheal Templeman’ın hesaplarından da 167.622.22 dolar değerinde Ethereum ve Bitcoin ele geçirdiğini de itiraf etti. Tutuklanmasının ardından Conor Freeman, elinde bulunan 142.75682712 Bitcoin’i mahkemeye teslim etti.

Yargıç Martin Nolan, Freeman’ı kefaletle serbest bırakma talebinde bulundu ve dava ertelendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!