Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Blockchain Tabanlı Fotoğraf Paylaşım Uygulaması Geliştiriyor İddiası

Bir internet sitesinin haberine göre teknoloji devi Samsung, blockchain tabanlı bir fotoğraf paylaşım uygulaması geliştiriyor. Geliştirilen bu uygulamanın Samsung’un piyasaya süreceği yeni telefon serisiyle birlikte yayımlanacağı da paylaşılan detaylar arasında.

Blockchain teknolojisi, bir kez daha, bir telefon uygulamasına entegre bir şekilde insan hayatına girecek gibi gözüküyor. SamMobile isimli sitenin edindiği bilgiye göre teknoloji devi Samsung, yeni geliştireceği fotoğraf paylaşma uygulamasında blockchain teknolojisini kullanacak.

Fotoğraflar kalıcı olarak silinebilecek

Henüz Samsung’un kendisinden resmi bir açıklama gelmese de kaynağın edindiğini detaylara göre uygulama Private Share adını taşıyacak. Private Share ile kullanıcılar, gönderilen dosyanın alıcılar tarafından kötüye kullanılmasının önüne geçecek çeşitli yeteneklere sahip olabilecek.

Bunun için her iki tarafın da uygulamayı kullanarak iletişime geçmesi gerekiyor. Uygulama üzerinden fotoğraf paylaşan kullanıcı, fotoğrafın spesifik olarak kim tarafından açıldığından emin olabilecek. Ayrıca kullanıcının fotoğraf gönderirken dosya için bir son kullanma tarihi belirleyebileceği veya fotoğrafı kalıcı olarak silebileceği de gelen detaylar arasında.

Özellikle geçtiğimiz 6-7 yıl içerisinde bir dönem popülerliğini zirveye çıkarmış Snapchat uygulaması ile fotoğraf paylaşma alışkanlıkları önemli ölçüde değişmişti. Private Share olarak çıkarılması beklenen uygulamada da detayları açıklanan özellikleri sayesinde Snapchat’i andırıyor. Buna bir başka örnek de Private Share uygulamasının ekran görüntüsü / videosu yöntemlerine karşı korumalı olarak çıkacağı ihtimali.

Uygulamanın ismi ve yayım tarihi ile alakalı dev firmadan henüz bir açıklama gelmiş değil. Ancak haberin kaynağı, Samsung’un uygulamayı yeni amiral telefonları ile birlikte piyasaya süreceği ve daha sonra nispeten eski model cihazlara getireceğini tahmin ediyor.

Cihazlara kripto para cüzdanı entegrasyonu

Samsung’un gizlilik çözümleri sunmaya odaklı teknolojiler geliştiriyor olması, yeni bilinen bir gerçek değil. Dev firma, Galaxy S10’dan bu yana en teknolojik cihazlarına kripto para cüzdanları entegre etmişti. Ayrıca Samsung’un Gemini ve Tron gibi birkaç blockchain projesiyle de ortaklık kurduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!