Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Uniswap Uygulaması Bir Kullanıcının 20 Bin Dolarına Mal Oldu

Bir Uniswap kullanıcısı, Google Play mağazasında görüp indirmiş olduğu bir Uniswap uygulaması nedeniyle 20 bin dolar kaybetti. Sahte olduğu bildirilen mobil uygulamanın Google üzerinde yüzün üzerinde kullanıcı incelemesine sahip olduğu belirtildi. Uygulamanın ismi ise “Uniswap DEX”.

Google Play uygulamasında bulunan bir Uniswap uygulaması dolandırıcılık ürünü çıktı. Kripto para yorumlarıyla tanınan popüler analist Alex Saunders, bir üyelerinin 20 bin dolar kaybettiğini duyurdu ve sebep olarak da Google Play üzerinde bulunan sahte bir Uniswap uygulamasını gösterdi. Saunders, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Az önce bir üyemiz 20 bin dolar kaybetti. Google Play üzerinde 100 adet sahte yorumlara sahip olan bir Uniswap uygulamasında parasını kaybeden üyemiz, yapılan yorumlara güvenerek özel anahtarını vermiş. Lütfen bu uygulamayı şikayet edin.”

uniswap-uygulaması
CoinMarketCap’in paylaşmış olduğu haberde, Uniswap’in 2020 yılı içerisindeki popülaritesinin yükseldiği, bu nedenle de kimlik hırsızlığı gibi birçok dolandırıcılığa karşı daha savunmasız kaldığı söylendi. Bununla birlikte, her ne kadar Uniswap 1 milyar doların üzerinde likidite kaybetmiş olsa da yoğun talep görmeye devam ettiği vurgulandı.

Orijinal uygulamayı taklit etmiş

UniDEX isimli uygulama, Uniswap topluluğun oluşturmuş olduğu bir uygulama olarak geçiyor ve 50 binin üzerinde indirme oranı var. Uygulamanın 4.2 puanı bulunurken 4000’in üzerinde kullanıcı yorumu da bulunuyor.

uniswap-uygulaması
Sahte uygulamanın ise yalnızca 100 yorumu ve indirmesi bulunuyor. Olayın ardından, bazı kullanıcıların “Bu uygulama sahte! Şikayet edin.” içerikli inceleme mesajları göndermeye başladıkları görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!