Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Ray Dalio: Bu Yatırımlardan Uzak Durun

Yatırım efsanesi Ray Dalio, dün katıldığı etkinlikte yatırımcıların mevcut şartlar altında atılabilecekleri adımları değerlendirdi. Dünya ekonomisinin genel gidişatını yorumlayan Ralio, şu anda nakit para sahibi olmanın mantıklı olmadığını açıkladı.

Son zamanlarda Bitcoin (BTC) ile ilgili karmaşık sinyaller veren ünlü milyarder Ray Dalio, Bloomberg Yeni Ekonomi forumuna katıldı ve global piyasaların durumunu inceledi. Bridgewater Associates’ın kurucusu olan Ray Dalio merkez bankalarının ne kadar fazla para bastığından dem vurup yatırımcıları olası bir enflasyon dalgasına karşı uyardı.

Şu anda nakit para tutulmalı mı?

Ray Dalio katıldığı etkinlik sırasında devletlerin Covid-19 ile mücadele kapsamında çok fazla borçlanmaya ve yine çok fazla para basmaya başladığını vurguladı. Ünlü milyarder piyasalardaki sermaye akışının bu yüzden yön değiştirmeye başladığını söyleyip şu anda tahvil amanın veya parayı nakit olarak tutmanın pek mantıklı olmayacağı mesajını verdi.

Dalio içinde bulunduğumuz dönem içerisinde tek bir yatırım aracına yatırım yapmanın verimliliğini de sorguladı. Portföy çeşitlendirmek için uygun bir zamanda olduğumuzu belirten Dalio yatırımcıları farklı yatırım araçlarını, varlık türlerini keşfetmeye çağırdı.

Şu ana dek Bitcoin ile ilgili büyük ölçüde olumsuz açıklamalarda bulunan Dalio, bu hafta içerisinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıp Bitcoin hakkında yanılıyor olabileceğinden bahsetti.

Altından Bitcoin’e geçiş yapılıyor

Dalio’nun üstünde durduğu sermaye akışı konusu bu hafta Deutsche Bank analistlerinin de gündemindeydi. Emtia piyasalarındaki genel durumu inceleyen Deutsche Bank; normalde enflasyondan korunmak için altın alan yatırımcıların artık alternatif bir yatırım aracı olarak Bitcoin almaya başlamış olabileceğini aktardı.

Bugün ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton’ın da üstünde durduğu gibi, bir “değer saklama aracı” olarak görülmeye başlayan Bitcoin, yaşanan tüm bu gelişmelerle birlikte değer kazanmayı sürdürüyor. Bitcoin fiyatı an itibarıyla 18 bin 300 dolardan işlem görürken BTC 2017’de kırdığı fiyat rekorunu egale etmeye yüzde 9 oranında uzakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!