Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su BTC ile XRP Arasındaki Üç Farkı Sıraladı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bugün paylaştığı bir tweet ile Bitcoin (BTC) ve XRP arasındaki üç farklı sıraladı. Bitcoin ve XRP’nin kullanım alanlarındaki farklılığı vurgulayan Garlinghouse XRP’nin hız, maliyet ve ölçeklenebilirlik alanlarında ön plana çıktığını belirtti.

Dünyanın en büyük fintech şirketlerinden biri olan Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kripto para sektöründeki güncel gelişmeleri özetledi. Kurumsal yatırımcıların artık kripto para sektörüne karşı daha ilgili olduğunu söyleyen CEO, Bitcoin ve XRP ile ilgili de bir kıyaslama yaptı.

Hız, maliyet ve ölçeklenebilirlik

Bitcoin fiyatı 18 bin 300 dolar sayısını; XRP uzun bir aradan sonra 0.30 doların üstünü görmüşken kripto para piyasasının yeni bir boğa rallisinden geçtiği söylenebilir. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bugün paylaştığı bir tweet ile bu rallinin kısmen gitgide büyüyen kurumsal yatırımcı kitlesinden kaynaklanmış olabileceğinin sinyalini verdi.

ripple-ceo-btc-xrp-tweet
Garlinghouse tarafından yapılan paylaşım

Garlinghouse piyasadaki bu gelişmeyi takdir etse de rehavete kapılmamaya çalışıyor. Ripple CEO’su, kurumsal yatırımcı sayısındaki artışı övse de asıl önemli olan şeyin kullanım alanı ve pratiklik olduğuna dikkat çekti. Şirket CEO’su BTC ve XRP arasında tam olarak bu noktada bir ayrım olduğu görüşünde.

Bitcoin’in bir değer saklama aracı olarak enflasyona karşı kullanılabileceğini söyleyen Garlinghouse, XRP için daha farklı tanımlama yaptı. XRP’nin hız, maliyet ve ölçeklenebilirlik konularında ön plana çıktığını aktaran Garlinghouse, onun bu yüzden bir ödeme aracı olarak kullanılabildiğini aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!