Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Bank: Bitcoin Yatırımına Duyulan Talep Gitgide Artıyor

Deutsche Bank analistleri yatırımcıların güncel ekonomik koşullar altında Bitcoin (BTC) gibi varlıklara yönelmeye başladıklarını açıkladılar. Dev Alman bankası, artması beklenen enflasyon oranının Bitcoin ve altın gibi yatırım araçlarını olumlu yönde etkilemesini bekliyor.

Deutsche Bank yöneticilerinden Jim Reid, dünya ekonomisinin gidişatıyla ilgili yaptığı yorumlarda yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmeye başladıklarını söyledi. Hisse ve altın piyasasındaki gelişmeleri yorumlayan analist insanların kripto para piyasasına geçiş yapmaya başladıklarını açıkladı.

Bitcoin bir alternatif olarak görülüyor

Deutsche Bank analistlerinden Jim Reid bugün paylaştığı ekonomi raporunda Covid-19 aşısının piyasalar üstündeki etkisini değerlendirdi. Genel yatırımcı kitlesinin son dönemdeki yönelimlerini de yorumlayan Reed, insanların alternatif bir yatırım aracı olarak Bitcoin’e (BTC) yönelmeye başladıklarını duyurdu.

Bitcoin ile altın piyasaları arasında bir kıyaslama yapan Deutsche Bank analisti, altın piyasasının Bitcoin’e kaymaya başlamış olabileceğini söyledi. Zero Hedge, analistin yorumunu şöyle aktardı

“Normalde doların zayıflaması, enflasyonun artması gibi şeylere karşı altının güvenli liman olduğu düşünülürdü ama Bitcoin’e duyulan talep gitgide büyüyor.”

Altın piyasasından çalmaya başladı

Sık sık dijital altın olarak değerlendirilen Bitcoin bu hafta 18 bin dolara kadar dayandı ve Aralık 2017’deki rekorunu kırmaya çok yaklaştı. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, birkaç gün önce paylaştığı Bitcoin değerlendirmesinde Jim Reed’in yorumlarını destekler açıklamalarda bulundu. Manukyan Bitcoin’in “altın piyasasından çalmaya başlamış olabileceğini” söyledi.

Manukyan ayrıca Bitcoin için 17 bin dolar engelinin önemini vurguladı ve bu barajın aşılmasıyla birlikte yeni bir rekorun gündeme gelebileceğini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!