Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 18 Bin Dolar Oldu: İşte Uzman Yorumları

Bitcoin (BTC) fiyatı dün 17 bin doları aşıp piyasa değeri bakımından tüm zamanların en yüksek sayısına ulaştıktan sonra bugün 18 bin dolar engelini de aştı. Bitcoin’in 2017’deki fiyat rekorunu kırıp kırmayacağını merak eden yatırımcılar bu gelişmeyle birlikte umutlanmaya başladılar. Bu sırada bazı analistler piyasada yaşanabilecek ani bir düşüşe karşı uyarıda bulundular.

Bitcoin fiyatı bugün sabah saatlerinde 18 bin doların üstüne çıktı ve şu anda 18 bin 200 doların ötesine kadar gelmiş durumda. Bir ay içerisinde yüzde 60’dan fazla değerlenen Bitcoin bundan yalnızca birkaç saat önce 17 bin doları aşmıştı.

Bitcoin fiyatı rekora doğru koşuyor

Aralık 2017’de 20 bin dolar olan Bitcoin fiyatı o tarihten beri hiç 20 bin dolar seviyesine çıkamadı. BTC aradan geçen bu üç yıllık bekleyişin ardından yeniden bu seviyeleri zorlamaya başladı. Analist Josh Rager bu sabah paylaştığı bir tweetle son birkaç gün içerisinde yaşanan olayı şöyle özetledi: “Bitcoin’in bundan sekiz ay önce 3 bin dolar olduğuna inanmak ne kadar güç.”

Bitcoin’in piyasa değeri dün gece 328 milyar doları aşarak zaten tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. CoinGecko verilerine göre BTC’nin piyasa değeri an itibarıyla 338 milyar doları dahi aşmış ve 340 milyar dolar düzeyini test etmeye başlamış durumda.

Bitcoin fiyatı eğer yüzde 11 oranında daha yükselirse Aralık 2017’deki fiyat rekoru egale edilecek ve BTC/USD paritesinde yeniden 20 bin dolar görülmüş olacak.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan dün BTC ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde 17 bin dolar engelini aşmanın önemini vurgulamıştı. Altın yatırımcısının Bitcoin’e doğru kaymaya başladığından bahseden Manukyan, bu engelin aşınması halinde yeni bir rekorun gündeme gelebileceğini açıkladı.

Uzmanlar uyarıda bulunmaya başladı

Kripto para analistleri Bitcoin’in son birkaç hafta içerisinde sergilediği performansın devamının gelmesini umuyorlar. 2017 ve 2020 tarihlerindeki boğa rallisi arasında bir kıyaslama yapan analistler, henüz FOMO sürecinin dahi başlamadığını vurguluyorlar. Çünkü Bitcoin 2017’de hızla yükselirken Google’da yapılan Bitcoin aramaları da rekora koşuyordu. Bitcoin’in şimdiyse çok daha ‘sakin’ ve dengeli bir boğa rallisinde olduğu düşünülüyor.

bitcoin-binance-price-interest
Bitcoin fiyatı ile Bitcoin’e gösterilen ilgi arasındaki değişim

CoinShares yöneticilerinden Meltem Demirörs bu rallinin önümüzdeki günlerde devam edeceği görüşünde. Kendisi Bitcoin fiyatının kasım sonuna dek 20 bin dolar olabileceğini düşünüyor. Fakat bazı uzmanlar yatırımcıları orta vadede uyarmaya başladılar.

1kx Network’ün kurucusu Lasse Clausen, sabaha karşı paylaştığı bir tweette bu boğa rallisinin Çin’deki madenciler tarafından körüklendiğini söyledi. Onun iddialarına göre Çin devleti, ülkedeki madencilerin normalde satış yapmak için kullandığı OTC platformlarını kapatmaya başladığı için madenciler satış yapamamaya başladı. Clausen madencilerin zamanla alternatif yöntemler bulmaya başlayacağını ve Bitcoin’in üstünde çok büyük bir satış baskısı oluşacağını düşünüyor. Bu, BTC fiyatının sert bir düşüş yaşamasıyla sonuçlanabilir.

1kx-network-bitcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!