Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatı Durdurulamıyor: Uzmanlara Göre Kritik Nokta Neresi?

Bitcoin (BTC) fiyatı basın saati itibarıyla17.320 doların da üzerine çıktı ve durdurulamayan bir şekilde yükselmeyi sürdürüyor. Bitcoin fiyatının tüm zamanların rekoru olan 20.000 dolar seviyesinden neredeyse sadece %10 geride olduğu görülüyor. Peki bu seferki yükselişin tepe noktası tam olarak neresi olacak?

BTC için kritik nokta: 17.200 dolar 

Analistlerin önemli bir kısmı 16.600 dolar ve 17.200 dolar seviyesinde direnç ile karşılaşılabileceğini belirtse de BTC hiç durmadan yükselmeye devam ediyor. Kripto para analisti Crypto Jeodezi, kısa süre önce yayınladığı tweet’inde aslında 17.200 dolar seviyesinden elindeki son BTC’leri de sattığını belirtti.

Le public de günler öncesinden yayınladığı gönderisinde 17.200 dolara işaret etmiş ve bu noktadan sonra Bitcoin’in değil, altcoinlerin yükseleceğini öne sürmüştü. BTC ise 17.200 dolar direncinin üstüne çıktı ve hala yükselmeye devam ediyor.

BTC yakında 20.000 dolar seviyesini görebilir 

Kripto para analisti Crypto Kemal de son gönderisinde bu ihtimale değinerek, 17.200 dolar seviyesinin çok kritik olduğunu vurgulamıştı. Crypto Kemal’e göre BTC’nin önünde iki ihtimal var ve bunlardan birisi 17.200 dolar seviyelerinde düzeltme iken ikincisi 17.200 doların kırılıp 20.000 dolara doğru yükselmesi.

Tanınan analist altcoinlerin yükseliş için lider kripto para biriminin durmasını beklediğini de ifade etti.  Aslında Crypto Kemal’in altcoin yükselişi hakkında yaptığı açıklaması küresel çapta tanınan bir analistin de desteğini almış gibi gözüküyor.

Yaptığı başarılı fiyat analizleri ile bilinen Josh Rager ise olası bir altcoin sezonuna göndermede bulunarak, Ethereum’un rekora hazırlandığını ifade etti.

Rager açıklamasının devamında ise BTC’nin bu yolda 18.953 dolar ile 19.187 dolar arasında bir yerde dirençle karşılaşabileceğini ifade etti.

Bitcoin Türk lirası karşısında rekor tazeleyecek mi? 

Bitcoin aslında Türk lirası karşısında çoktan rekor kırmış durumda olsa da bunun yeniden 20.000 doları görmesi mevcut döviz kuru üzerinden 153.600 TL’ye denk gelecektir. Yani BTC’nin 20.000 doları görmesi, TL karşısında da daha önceki seviyenin çok üstüne çıkılmasını sağlayabilir. Gözler ise bunun için 17.200 dolara çevrilmiş durumda. Bunun üzerinde günlük bir kapanış, gerçek bir boğa sezonunu başlatıp 20.000 dolara gidişin önünü açacaktır.

Ancak BitMEX’e açılan dava veya buna benzer olumsuz bir haber, piyasada bir anda sert düşüş etkisi yaratabilir. Bu sebeple yatırımcıların FOMO’ya kapılmamaları oldukça önemli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!