Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatı 17 Bin Doları Gördü: Kaldı 3 Bin!

Piyasadaki boğaların desteğiyle yükselen Bitcoin (BTC) fiyatı bugün öğleden sonra 17 bin dolar seviyesini gördü. Son yedi gün içerisinde yüzde 10’dan fazla değerlenen BTC, 2017’den sonra yeni bir rekor görmeyi bekleyen Bitcoin yatırımcılarını umutlandırdı. Aralık 2017’de neredeyse 20 bin dolar olan BTC/USD, son birkaç hafta içerisinde sergilediği performans ile birlikte bu seviyeye yeniden yaklaştı.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca yükselip bugün öğlen saatlerinde 16 bin 900 dolara kadar dayandı. MicroStrategy, PayPal, Square gibi kurumsal şirketlerin olumlu haberlerinden etkilenen Bitcoin, boğaların desteğiyle birlikte sadece bir ay gibi bir sürede yüzde 50 oranında değer kazandı. BTC/USD bugün gelen ivmeyle birlikte ise 17 bin dolar sayısını gördü.

coinbase-bitcoin-btc-usd-17-bin
Coinbase Pro’daki BTC/USD grafiği. 17 bin dolar görüldü.

Bitcoin Coinbase gibi borsalarda 17 bin doları görmüşken yerli borsalarda 130 bin liranın üstünden işlem görüyor. Bitexen verilerine göre 131 bin 500 lira olan BTC/TRY paritesi, bazı borsalarda 132 bin lira seviyesinin de üstüne çıkmış durumda.

2017’nin rekoruna çok yaklaştı

BTC 2017 yılında tüm zamanların en yüksek sayısına, neredeyse 20 bin dolara ulaştı. Yatırımcılar Bitcoin’in bu rekoru kırıp kıramayacağını merak ederken BTC fiyatı şimdi bu seviyeye yeniden yaklaşmaya başladı. Bu yıl rekordan rekora koşan ve Ocak 2018’den bu yana görülmüş en yüksek seviyelerde gezinen Bitcoin, 3 bin dolar daha değerlenirse tüm zamanların en yüksek sayısına yeniden ulaşmış olacak.

Kripto para analisti Josh Rager dün paylaştığı bir tweet ile yatırımcıların dikkatini 17 bin dolara doğru yapılabilecek olası bir atağa çekti. Rager BTC/USD grafiğinin günü 16 bin 600 doların üstünde kapatması halinde bir sonraki hedefin 17 bin dolar ve üstü olacağını açıkladı.

bitcoin-btc-fiyati-josh-rager-17k
Josh Rager’ın 17 bin dolar temalı Bitcoin paylaşımı

Bitcoin fiyatı neden yükseliyor?

Bitcoin’in bugün sergilediği sıçrayış dünkü yatırım fonu haberinden kaynaklanmış olabilir. Yönetimi altında 9.3 milyar dolar değerinde varlık barındıran Skybridge Capital, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonuna (SEC) verdiği bildiride kripto paralara yatırım yapmaya başlayabileceğinin mesajını verdi.

Bu haber piyasada kurumsal FUD’ın oluşmuş olabileceği algısını yarattı. Bunun üstüne Game of Thrones’daki Arya Stark rolüyle tanınan Maisie Williams’ın Bitcoin ile ilgili bir tweet atması, bu tweetin Elon Musk tarafından yanıtlanması da BTC’nin yeni bir boğa döngüsüne girmiş olabileceği şeklinde yorumlandı.

Bunlara ek olarak Citibank Genel Müdürü tarafından Bitcoin ile ilgili yapılan olumlu açıklamalarda BTC fiyatına olumlu yansıdı. Citibank tarafından hazırlanan raporda BTC fiyatının 2022 yılına gelindiğinde 300 bin doları aşmış olabileceği öne sürüldü.

Aşılması gereken büyük engel: 20 bin dolar

Bloomberg analisti Mike McGlone, dün paylaştığı bir tweet ile BTC/USD’nin önündeki en büyük engeli açıkladı. Bitcoin ve altın fiyatları için uzun vadede rekor tahminlerde bulunan McGlone, buradan 20 bin dolara doğru giden yolun yokuş olduğuna inanıyor. 

Bitcoin’in önündeki en zorlu engelin 20 bin dolar sayısını geçmek olduğunu söyleyen McGlone bu engelin aşılması halinde uzun vadede daha radikal bir yükseliş bekliyor. Öyle ki ünlü analist Bitcoin’in piyasa değeri için 1 milyar dolar gibi bir hedef verdi.

bitcoin-btc-fiyat-mike-mcglone
Bloomberg analisti Mike McGlone’un paylaşımı

Piyasadan gelen ilk tepkiler

BTC fiyatının 17 bin dolara dayanması kripto para camiasında genel olarak olumlu karşılandı. Yerli kripto para sektörünün Selcoin, Rookie gibi tanındık isimleri yaptıkları paylaşımlarla Bitcoin’in “durdurulamaz” olduğu mesajını verdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!