Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital Kanada’da Yeni Bitcoin Fonu Kuruyor

Bir kripto para finans şirketi olan Galaxy Digital, çalışma alanını büyüttüğünü duyurdu. Novogratz tarafından kurulan kripto para ticareti şirketi, bu kapsamda Kanada içerisindeki kripto para tekliflerini genişletecek.

İş adamı ve kripto para yatırımcısı Mike Novogratz tarafından kurulan Galaxy Digital’in kripto para aktivitelerini büyütmeye yönelik bir adım attığı duyuruldu. 16 Kasım’da paylaşılan bir haberde şirketin Kanada’da da kripto para hizmeti sunma kararı aldığı paylaşılırken bu karar doğrultusunda ülkede halka açık bir Bitcoin (BTC) fonu kurulacağı öğrenildi.

Galaxy Digital, Kanadalı yatırım şirketi ile ortaklık başlattı

Yapılan habere göre Galaxy Digital, halka açık bir Bitcoin fonu kurma çalışmaları kapsamında büyük Kanadalı yatırım şirketi CI Global Asset Management (GAM) ile ortaklık başlattı. Ortaklık kapsamında ise katılımcıların Bitcoin ile ilişkisini kolaylaştıracak bir “kapalı uçlu yatırım fonu” devreye sokulacağı öğrenildi.

Galaxy Digital, geçmişte de Galaxy Bitcoin Fund ve Galaxy Institutional Bitcoin Fund isimli Bitcoin fonlarını hayata geçirerek bu alanda çeşitli çözümler sunmayı sürdürmüştü. Kanada’daki ortaklık sonrası kurulan CI Galaxy Bitcoin Fund ile ise şirket, Bloomberg Galaxy Bitcoin Index fiyatlarına dayalı olarak doğrudan Bitcoin’e yatırım yapacak.

Bunun dışında, yeni girişimin bir parçası olarak CI GAM’ın CI Galaxy Bitcoin Fonu’nun ilk halka arzına yönelik bir makbuzu doldurduğu açıklandı. Fon kapsamında ise her biri 10 dolarlık bir fiyatla çeşitli birimler sunulacak. Bitcoin fonunun yönetiminden CI GAM sorumlu olurken Galaxy Digital’in ise fon adına tüm Bitcoin ticaretini gerçekleştireceği de edinilen diğer bilgiler arasında.

Yaklaşık 270 milyon dolarlık Bitcoin serveti

Galaxy Digital, kripto para işlemlerine dair çözümler sunmasının yanı sıra oldukça zengin bir Bitcoin birikimine de sahip. Aylar önce bir internet sitesinin paylaştığı verilere göre şirket hesabında 17 bin adet Bitcoin bulunduğu paylaşılmıştı. CoinGecko verilerine göre bu tutar ise şu anda yaklaşık olarak 270 milyon dolara denk geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!