Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Mayıs 2022’de 30 Bin Dolar Olacak”

Popüler analist Alan Masters, Bitcoin fiyatının 2022 Mayıs ayına kadar 30 bin dolara kadar yükseleceğini iddia etti. Analiste göre, Bitcoin’in tarihsel fiyat hareketliliği bu sefer de aynı şekilde devam ederse 2022 yılına kadar Bitcoin fiyatının daha da yükseleceğine şahit olacağımızı söyledi.

TradingView üzerinde Bitcoin ve kripto para analizlerini paylaşan Alan Masters, Bitcoin fiyatının 2022 Mayıs ayında 30 bin dolara çıkarak yükselişini sürdüreceğini öne sürdü. Tahminini RSI indikatörüyle destekleyen analist, Bitcoin RSI değerinin 2017 Aralık ayından bu yana ilk kez 80’in üzerine çıktığını belirtti. Aşırı alım bölgesinde bulunan Bitcoin, Alan Masters’a göre yükseliş sinyali veriyor.

bitcoin-mayıs
Btcoin RSI grafiği. TradingView

Bitcoin’in şimdiki durumu oldukça farklı

“Bitcoin, haftalık RSI indikatörüne göre ilk kez büyük bir artış gördüğünde 550 günün üzerinde artış göstermeye devam etti. Eğer 2020 Kasım ayından başlayarak önceki duruma benzer bir hareketi baz alırsak, 2022 Mayıs ayına kadar fiyatların giderek daha da yükseleceğini söyleyebiliriz.”

Analist, Bitcoin en son ralli yaptığında birçok FOMO ve hype ile karşılaşıldığını, ancak şu andaki durumun daha olduğunun altını çizdi. Analist, büyük kurumların ve hükümetlerin yüksek sayıda Bitcoin almalarına değindi ve böyle bir durumda satmak için bir sebep bulunamayacağını söyledi. Masters’a göre, uzun vadeli satın alınan Bitcoin, büyük şeyler döndüğünün bir habercisi.

Bitcoinist’ten Yashua Gola’nın haberine göre de Kovid-19, merkez bankalarının para politikaları, ABD dolarının düşmesi gibi faktörler yatırımcıların Bitcoin gibi diğer yatırım fırsatlarına yönelmesini sağlayan temel unsurlardan oldu.

Alan Masters, analizini şu sözleriyle sonlandırdı:

“Bitcoin fiyatı şu anda düşük görünebilir, fakat ilerleyen yıllarda 30 bin, 50 bin, 80 bin dolar veya daha fazlasını görebiliriz. Tabii yine de bunu zaman gösterecek. Fakat şunu biliyoruz ki Bitcoin her zaman 10 kat artış gösteriyor. Hatırlıyorum, Bitcoin’in 3 bin dolara ulaşması imkansız görünüyordu. Fakat BTC hepimizi şaşırttı ve 20 bin doları geçmeyi başardı. İşte bu nedenle, şu andaki durum Bitcoin için sadece bir başlangıç olabilir.”

Başka bir analist 30 bin dolar için “2020 Aralık” ayını işaret etmişti

Popüler analist NebraskanGooner, 2019 Nisan ayında yaptığı bir Bitcoin analizini hatırlatarak 2020 Aralık ayında Bitcoin fiyatının 30 bin dolara çıkacağını söylemişti. Analist, Bitcoin’in geçmişteki fiyat hareketliliklerine ve trend çizgilerine bakarak bu yorumu yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!