Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi, Japonya ve Kore’deki Büyük Borsalara mı El Atıyor?

Önde gelen kripto para platformlarından Huobi borsasının, Japonya ve Güney Kore sınırlarında bulunan Bithumb ve bitFlyer’ı satın almayı planladığı öne sürüldü. Fakat iddialara göre Çin hükümetinin müdahalesi ile anlaşmalar suya düşmüş olabilir.

Çinli kripto para muhabiri Colin Wu, Çin merkezli kripto para devi Huobi‘nin Asya’daki diğer büyük platformları satın almaya çalıştığını iddia etti. Wu’ya göre Huobi, Güney Kore’den Bithumb ve Japonya’dan bitFlyer’ı bünyesine katma girişiminde bulundu. Fakat Wu’nun açıkladığı verilere göre Çin hükümeti her iki anlaşmayı da şimdilik askıya aldı.

Huobi’nin günlük ticaret hacmi 2,5 milyar dolar olabilirdi 

CoinGecko tarafından sağlanan spot verilerine göre; 17. sırada bulunan, Güney Kore’nin en büyük borsası Bithumb için 24 saatlik ticaret hacmi 338.5 milyon doları gösteriyor. 2,5 milyon kullanıcı ile Japonya’daki en büyük borsa olan bitFlyer, aynı verilere göre 18. sırada yer alıyor. Japonya merkezli borsa için günlük ticaret hacmi ise 162.3 milyon dolar olarak bildiriliyor.

Aynı listede Huobi ise 7. sırada yer alıyor. Huobi Global için günlük ticaret hacmi neredeyse 2 milyar dolar olarak gözlemleniyor. Huobi’nin satın alacağı iddia edilen İkilinin 24 saatlik toplam hacmi ise yarım milyon doların biraz üzerinde. Eğer satın alım gerçekleşseydi; Huobi tarafından hükmedilecek günlük ticaret hacmi 2,5 milyar doların üzerine çıkacaktı.

Huobi globalleşme yolunda ağır aksak ilerliyor

Kripto para muhabiri Wu, yayınladığı tweetler ile Huobi’nin bu globalleşme hedefini de irdeledi. Huobi’nin küreselleşme stratejilerinin oldukça yavaş olduğunu söyleyen Wu, borsa çalışanlarının çoğunun Çinli olduğunu ve hem kullanıcıların hem gelirin esas olarak Çin pazarından geldiğini belirtti.

Wu, 2019’da ABD pazarından çekildiğini duyuran Huobi’nin elinde kalan tek uluslararası pazarların Güney Kore ve Japonya olduğunu da vurguladı. Wu, olası bir Japonya ve Güney Kore yatırımının Huobi için akıllıca olmayacağını öngörürken, borsanın deniz aşırı pazarlara ulaşması gerektiğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!