Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citibank Genel Müdürü: Bitcoin 2022’ye Kadar 300 Bin Dolar Olabilir

ABD merkezli finans devi Citibank yönetici tarafından hazırlanan bir rapor, Bitcoin ve 1970’lerdeki altın piyasası arasındaki benzerliğe dikkat çekti ve BTC için “21. yüzyılın dijital altını” ifadesini kullandı. Citibank’tan üst düzey bir yönetici tarafından yayınlanan raporda Bitcoin fiyatının 2021 sonuna kadar 300 bin dolara çıkabileceği öne sürüldü. Kripto para piyasasından bazı isimler ise bu tahmini güvenilir bulmadı.

Citibank genel müdürü ve eski FX teknisyeni Tom Fitzpatrick, Bitcoin ile ilgili bir rapor yayınladı. Fitzpatrick yayınladığı raporda Bitcoin ve 1970 altın piyasası arasındaki belirgin benzerlikleri gözler önüne serdi. Genel müdür Bitcoin’in büyük fiyat dalgalanmaları ile karakterize edildiğini ve “tam olarak uzun vadeli bir trendi sürdüren türden bir varlık” olduğunu söyledi. Rapor aslen, bankanın kurumsal müşterileri için hazırlanan bir belge iken geçtiğimiz cumartesi günü ClassicMacro isimli Twitter kullanıcının aracılığı ile kamuoyuna sızdırıldı.

Fitzpatrick’ten Bitcoin yorumları

Citibank genel müdürü Fitzpatrick raporunda, haftalık Bitcoin grafiğine ve en yüksek – en düşük değerlerin teknik analizine işaret ederek fiyatın Aralık 2021’e kadar 318 bin dolara çıkabileceğini vurguladı. Fitzpatrick’e göre COVID-19 salgını ve merkez bankalarının faiz politikaları ile Bitcoin fiyatı olumlu yönde patlamaya hazır bir bomba haline geldi.

Citibank yöneticisi, Bitcoin’in 2010-2011’de gösterdiği üstel hareketin 1970 altın piyasasını çok anımsattığını vurguladı. Altın, 1971 yılında ABD’deki Nixon yönetimi tarafından maliye politikasındaki değişiklikle bir kırılma yaşamadan önce 50 yıl boyunca kısıtlanmış ve 20-35 dolarlık bir fiyat aralığına sıkışmıştı.

Citibank müşterilerine Bitcoin’den haber veriliyor 

ClassicMacro hesabı, raporu paylaşırken Fitzpatrick’in bu “fazla heyecanlı” yorumlarına pek katılmadığını söyledi. ClassicMacro’ya göre yapılan teknik analizin pek bir değeri yok. ClassicMacro BTC fiyatı için bu şekilde tam bir hedef koyulamamakla birlikte şimdiye kadar kesin olan tek şeyin fiyatın artmaya devam edeceği olduğunu belirtti.

Okuyucuların ve takipçilerin bu tarz fiyat hedeflerini sevdiğini söyleyen ClassicMacro, buradaki önemli olan noktanın ise Citibank müşterilerinin Bitcoin ile ilgili bilgilendirilmesi olduğunun altını çizdi.

The Block’tan Larry Cermak da bu raporun güvenilirliğini sorguladığı bir tweet paylaştı. Cermak herkes bu Citi raporuna heyecanlanmadan önce, Fitzpatrick’in 2013 yılında altının ons bazında 3.5 bin dolara ulaşacağını öne sürdüğünü hatırlattı. Cermak aynı kişinin bu altın güzellemesi için aynı 1970’ler benzetmesini kullandığını da ekledi.

“Olmaz demiyorum ama bu adam Citi’nin Pomp’una benziyor”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!