Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk ‘Bitcoin Almalı mıyım?’ Sorusunu Yanıtladı

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Game of Thrones’un ünlü yıldızı Maisie Williams’ın Bitcoin (BTC) ile ilgili sorduğu sorusunu yanıtladı. Musk’ın yanıtı sosyal medyadaki kripto para takipçileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Bu hafta Covid-19 hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Elon Musk sosyal medya hesabından Bitcoin ile ilgili sorulmuş bir yatırım sorusunu yanıtladı. Game of Thrones’ta Arya karakterini canlandıran Maisie Williams, gece saatlerinde bir tweet paylaşıp insanlara “Should i go long on Bitcoin” (Bitcoin’den uzun pozisyon alayım mı?)” sorusunu sordu.

Çoğunluk “evet” dedi

Maisie Williams’ın bir anket açarak sorduğu bu soru için 600 binden fazla oy kullanıldı. Williams’ın Bitcoin’den uzun pozisyon almasını isteyenlerle istemeyenler arasındaki oy farkı birbirine bir hayli yakındı.

Anket katılımcılarının yüzde 50.4’ü “evet” yanıtını verirken yüzde 49.6’sı “hayır” yanıtını verdi. Bu sırada ankete katılıp katılmadığı bilinmese de Williams’a yanıt verenler arasında Elon Musk da yer aldı. SpaceX ve Tesla CEO’su Musk, kendisini Netflix’in popüler dizisi The Witcher ile ilgili bir referans vererek yanıtladı. Musk, ünlü oyuncunun BTC ile ilgili sorusunu The Witcher’ın dizi müziğinde küçük bir değişiklik yaparak yanıtladı:

elon-musk-maisie-williams-twitter-bitcoin
Elon Musk’ın Maisie Williams’a yanıtı: “Toss a Bitcoin to your witcher”, Kaynak

Bitcoin için “boğa” vakti geldi mi?

Maisie Williams’ın Twitter üstünden açtığı bu anket kripto para takipçileri arasında olumlu tepki aldı. Gece saatlerinde 17 bin doları test eden ve şu anda 16 bin 600 dolardan işlem gören BTC/USD, boğaların yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.

Sosyal medyada Ryan LeFevre adlı bir mühendis, Maisie Williams’ın anketini alıntılayarak “Demek boğa döngüsünün bu aşamasına geldik.” yorumu yaptı. Bitcoin fiyatının 20 bin doları test ettiği 2017 tarihinde de buna benzer bir aşamaya girilmiş, birçok ünlü ismin BTC hakkında sorular sormaya başlayıp bilgi almaya çalıştığına tanıklık edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!