Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı Projeye Saldırı: Zarar 7 Milyon Dolar

Ethereum tabanlı Origin Dollar’a 7 milyon dolar değerinde saldırı gerçekleştirildiği açıklandı. Origin’in bildirdiğine göre, kurucu ve çalışanların projeye yatırdığı 1 milyon doların üzerindeki para da saldırı sonucunda çalındı. 

Gerçekleştirilen saldırı ile birlikte 7 milyon dolar kaybeden blockchain projesi Origin Dollar (OUSD); Ethereum tabanlı, taraflar arasında gerçekleşen para transfer işlemlerinin aracısız bir biçimde yapılmasını sağlayan bir kripto para platformudur. Kurucu ortağı Matthew Liu, saldırı nedeniyle çok üzgün olduklarını ve tüm ekiple birlikte araştırmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Saldırganlar Tornado Cash ve renBTC kullanmış

Origin ekibi, saldırı ile ilgili detaylı olarak araştırma yaptıklarını söyledi ve kullanıcıların blog üzerinden gelişmeleri takip etmelerini rica etti. Son güncellemede, Origin kurucu ortağı saldırganların cüzdanlarını takip etmeyi başardıklarını bildirdi. Aktarılanlara göre, saldırganlar Tornado Cash ve renBTC kullanarak paraları çalmışlar ve saldırganların cüzdanlarından birinde 7137 ETH ve 2249 milyon DAI bulunduğu tespit edilmiş. Çalınan sabitkoinlerin çoğunun da Origin Dollar (OUSD) üzerinden çekildiği belirtiliyor.

Coindesk’in paylaştığı haberde, OUSD’nin gün içinde %36 oranında düşüş gösterdiği söylendi. Bununla birlikte, Etherscan verilerine göre saldırganların manipülasyon için flash loan kullandıkları da belirtildi.

Origin kurucu ortağı Matthew Liu, blog gönderisinde saldırıdan etkilenen kullanıcıların Uniswap veya Sushiswap üzerinden OUSD almamalarını söyledi. Aynı zamanda saldırıdan etkilenen kullanıcılara herhangi bir tazminat ödemesi görüşmesi yapmadan önce kaybedilen fonların geri alınabilmesi için kapsamlı önlemler alınacağını ifade etti.

Hackera seslendiler

Matthew Liu, paylaştığı gönderide hackera seslendi ve doğru olanın yapılmasını istediklerini belirtti. Liu, şunları söyledi:

“Sizden doğru olanı yapmanızı ve çaldığınız paraları iade etmenizi istiyoruz. Hacker olarak oldukça becerikli olduğunuzu kanıtladınız. Paranın %100’ünü iade ederseniz sizi takip etmeyeceğiz ve aleyhinize işlem başlatmayacağız. Sadece incittiğiniz insanları düşünün ve paraları iade edin.”

Liu, son olarak blockchain topluluğuna ve yardımcı olan tüm uzmanlara teşekkür etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!