Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analistinden FOMO Yorumu: Bu Seferki Neden Farklı?

Bitcoin (BTC) analisti Brady Swenson, Bitcoin’de görülen FOMO hakkında yaptığı bir tespitini paylaştı. Swenson, bu rallide görülen FOMO’nun 2017’deki spekülatif FOMO’dan daha farklı olduğunu açıkladı. Analistin yorumlarını gelin birlikte inceleyelim.

Bitcoin analizleri yapan ve aynı zamanda podcastleriyle de tanınan Brad Swenson, Bitcoin (BTC) boğa koşusunda görülen FOMO için yeni bir yorum getirdi. Analist, 2017 yılında görülen rallideki spekülatif FOMO’nun bu yıl görülen FOMO’dan farklı olduğunu öne sürdü. Swenson’ın Twitter üzerinde paylaştığı bu analiz, yüzlerce beğeni ve yorum aldı.

Bu FOMO neden farklı?

Brady Swenson, Twitter gönderisinde paylaştığı analizinde sırasıyla şu açıklamaları yaptı:

“HODL FOMO = Escape Velocity (Kaçış Hızı)

2017’deki boğa koşusu, kısa vadeli perakende ve yatırımcı spekülasyonlarıyla fiat kazançları kaçırma korkusu tarafından yönlendirildi. Bu koşuda ise Bitcoin’in bireyler, şirketler ve hatta uluslar tarafından rezerv varlık olarak benimsenmesi FOMO’su hakim olacak. Spekülatif FOMO’nun aksine, Bitcoin’in rezerv varlık olarak benimsenmesi BTC’yi uzun vadeli tutmak, yani HODL etmek için verilmiş kasıtlı bir karardır. Son boğa koşusu sırasında spekülatif FOMO görürken, bu koşu sırasında HODL FOMO’nun başlangıcını görüyoruz.”

Analist, ardından yaygın görülecek bir HODL FOMO’nun Bitcoin’e olan yaygın bir güvenle başlayacağını öne sürdü. Son birkaç yıl içerisinde Bitcoin’in değersizleşme ya da kaybolma olasılığını azaltmak ve daha güvenli hale getirilmeye çalışıldığını, bu hususta da Bitcoin forklarının galibiyetine şahit olduğumuzu ifade etti. Square, Visa, IBM ve Fidelity gibi büyük şirketlerin Bitcoin projelerine yatırım yaptığını da vurguladı.

Patrick MCHenry, Paul Tudor Jones gibi isimlerin Bitcoin yorumları ve yatırımlarını da anımsatan Swenson, Bitcoin ağının neredeyse 12 yıldır %99.98 oranında çalışma gösterdiğini ve asla tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalmadığını belirtti.

bitcoin-btc-fomoHODL FOMO’yu tetikleyen unsurlar

Swenson, HODL FOMO’nun tetikleyen en önemli unsurun Microstrategy’nin 38,250 BTC satın alma hamlesi olabileceğini açıkladı. Ardından Square’in yaptığı 50 milyon dolarlık BTC yatırımına da değinen analist, Bitcoin’e olan güvenin yaygınlaştığını vurguladı.

“2017’de spekülatörler rallide birbirlerini kovalıyorlardı ve büyük bir kısmı kazançlarını fiat paralarla elde ediyordu. Ralli bittiğinde hepsi kendi hesaplarına geri döndü. Fakat HODL FOMO’da bu tip bir kaçış olmayacak. Bunun yerine Bitcoin’e uzun vadeli HODLer gelmeye devam edecek ve fiyatı sürekli yükseltecek bir temel oluşacak.

HODL FOMO döngüsü hiç bitmeyecek ve bu da Bitcoin’in fiat para birimlerinden kaçma hızını yükseltecek ana güç olacak.” 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!