Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksikalı Milyarder Bitcoin (BTC) Satın Aldı

Dünyanın zengin 166., Meksika’nın ise en zengin ikinci ismi olan Ricardo Salinas Pliego bugün Bitcoin (BTC) satın aldığını açıkladı. Pliego tam olarak ne kadarlık Bitcoin aldığını söylemese de sahip olduğu nakit portföyünün yüzde 10’unu Bitcoin’e ayırdığını aktardı.

Meksika’nın en zengin ikinci insanı olan Ricardo Salinas Pliego, bugün son birkaç saat içerisinde oldukça popülerleşen bir videoyu paylaştı. Venezuela bolivarına çöp muamelesi yapılan bu videoda çöp kutusundan çıkan paralar gösteriliyordu. Pliego bu videoyu paylaşıp kağıt paranın artık değersiz olduğunu ve yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Ardından Bitcoin satın aldığını açıkladı

Grupo Salinas’ın yöneticiliğini yapan Pliego, Meksika Başkanı Andrés Manuel Lopez Obrador’a danışmanlık yapıyor ve Latin Amerika’nın en zengin yedinci ismi olarak gösteriliyor. Ülkesinin birkaç milyarderinden biri olan Pliego, resmen BTC satın aldığını açıklayarak pek çok akranından ayrılmayı başardı.

Bankacılık, perakendecilik gibi pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren Pliego, bugün paylaştığı tweet ile BTC aldığını duyurdu. Ünlü milyarder bu tweetinde insanlara The Bitcoin Pattern adlı bir kitabı okumayı önerdi. İnsanların Bitcoin’i kendilerini korumak için kullanabildiklerini söyleyen milyarder, sahip olduğu nakit portföyünün yüzde 10’unu BTC’ye ayırdığını duyurdu.

meksika-milyarder-bitcoin
Milyarder ismin bugün paylaştığı tweet

“Beşinci aşamaya geçtik”

Stok-akış modelini (S2F) Bitcoin’e uyarlayan ünlü analist PlanB, Meksikalı milyarder iş insanının Bitcoin almış olmasını olumlu bir gelişme olarak yorumladı. Analist kendi oluşturduğu modeli baz alarak bir yorum yaptı ve Bitcoin’in artık beşinci aşamaya geçtiğini duyurdu.

PlanB’nin geliştirdiği bu model, Bitcoin fiyatının 2021 yılı sonunda 100 bin doları aşmış olabileceğine işaret ediyor. Şu anda 18 bin doların biraz altından işlem gören BTC’nin bu seviyeye çıkabilmesi için ise neredeyse yüzde 500 oranında değer kazanması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!