Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Para Borsalarını Yeniden Denetlemeyi Planlıyor

Yerel gazete Yohnap’ın 21 Şubat’ta yaptığı haberde Güney Kore Kripto Para Borsası Birliği, üyelerinin geçen yıl yürürlüğe konan içe dönük düzenlemeleri takip edip etmediklerini kontrol etmeyi planladığından bahsetti.

Halihazırda Güney Kore’nin 33 kripto para borsasını kapsayan Kore Blockchain Endüstrisi Birliği, büyük ticaret platformları Coinone , Bithumb ve Korbit de dahil olmak üzere 21 üyeyi değerlendirmeye alacağını bildirdi.

Kore Blockchain Endüstrisi Birliği, 2017’nin Aralık ayında ‘içeriden bilgi ticaretini ve piyasa manipülasyonunu önleyecek bir dijital para borsası şeref yasası koymayı’ planladıklarını söyledi.

Özdenetim hamleleri, 2017’nin Aralık ayında Güney Koreli yatırımcıların Bitcoin alımına akın ettikleri ‘Bitcoin çılgınlığının’ ardından şeffaflığı arttırmak ve endişeleri hafifletmek maksadıyla yapılmıştı.

Geçtiğimiz hafta İngiltere’de, Coinbase’in de dahil olduğu dünyanın en büyük yedi kriptopara şirketi, ülkenin ilk özdenetim meslek örgütü CryptoUK’i kurdu. Koin Bülteni, ülkenin iki en büyük kripto para endüstrisi grubu tarafından başka bir içe dönük düzenleyici organın ele alındığını ancak kararın hala kesinleşmediğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment