Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Kriptoparanın Bir Tehdit Olduğunu İtiraf Etti

Dünyanın en büyük finansal kuruluşlarından biri olan Bank of America, yıllık raporunda, kripto paraların var olan iş modeline bir tehdit oluşturduğunu itiraf etti.
Enstitü, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) uyarınca 22 Şubat’ta açıklanan raporunda yeni mali yıla girerken karşılaşabileceği ekonomik, jeopolitik ve icrai riskleri listelerken, yükselen kripto para kullanımının listede yer alması dikkatlerden kaçmadı.
Yakın zamanda müşterilerinin kripto para satın almak için kredi kartlarını kullanmalarını yasaklayan enstitü, benzeri uygulamaların müşteri kaybına mal olabileceğini belirtti.

“Müvekkillerimiz spekülatif veya riskli olduğunu düşündüğümüz alanlarda iş yapan veya ürün sunan diğer piyasa katılımcılarıyla iş yapmayı seçebilirler” şeklinde raporda belirtildi.

Aktif varlığı açısından ABD’nin ikinci en büyük bankası olan Bank of America, kripto paralar ve diğer fintech yeniliklerin geniş çapta benimsenmesinin; bankayı daha yeni girişimlerle rekabette tutmak için azımsanmayacak derecede masraf yapmaya iteceğini, bankanın verdiği hizmet aralığını genişleteceğini belirtti.

“İnternet servisleri, kripto para birimleri ve ödeme sistemleri de dahil olmak üzere yeni teknolojilerin yaygın şekilde benimsenmesi, mevcut ürünlerimizi ve hizmetlerimizi değiştirmek ve geliştirmek için önemli miktarda harcama gerektirebilir.”

Bank of America, iş modeline yönelik bu temel tehditlerin yanı sıra kripto para birimlerinin ve diğer gelişmekte olan teknolojilerin kurumun para aklamayla mücadele kabiliyetini kısıtladığını da söyledi.

“Kripto para birimleri gibi gelişmekte olan teknolojiler, fon hareketini izleyebilmemizi sınırlandırabilir. Bizim bu yasaları takip edebilme kabiliyetimiz, tespit ve raporlama üzerindeki hakimiyetimizi arttırmaya ve kontrol süreçlerindeki hata mesuliyetini en aza indirmeye bağlıdır. ”

Bu açıklama, bankanın yıllık raporunun küçük bir parçası olmasına rağmen, finansal kuruluşların kitlesel kripto para kullanımın gerçeğe dönüşmesinden duydukları endişeyi yansıtıyor. Aslında, bankalar bunun bir süredir farkındalar. Bank of America, son yıllarda sessizce kripto parayla ilişkili onlarca patent başvurusunda bulundu.  Bununla birlikte, banka şimdiye dek bu teknolojileri işlevsel ürünlere dönüştürmeyi reddetti ve kamuya yapılan açıklamada yaygın şifreleme kullanımının “gerçekleşmesi ” olası olmadığını söyledi.
Artık Bank of America ve diğer finansal kuruluşlar, kripto para tehdidini ciddiye almaları gerektiğini fark ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment