Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya Kripto Para Birimleri Ve ICO’lara Yeni Düzenlemeler Getiriyor

Avusturya da kripto para birimlerini düzenlemeyi planlayan ülkeler grubuna katıldı. Fakat bu düzenlemeleri yaparken hali hazırda sahip oldukları altın ve türev araçların ticaretindeki kuralları kullanacaklar.

Bloomberg’de yapılan açıklamada hükümetin en büyük endişesi kripto para birimlerinin kara para aklama gibi işlemlerde kullanılmasını kontrol altına almak. Aynı şekilde geleneksel finansal ürünlerin kripto varlıklarıyla bağlantılı işlemlerinin de gözetimini geliştirmek istiyorlar.

Maliye Bakanı Hartwig Loeger yaptığı açıklamada:

“Kripto para birimleri kara para aklama ve terörizme finans sağlama ile savaşma konusunda giderek önem kazanmakta. İhtiyacımız olan şey sadece biraz daha inanç ve güvenlik.”

Loeger aynı zamanda hükümetin uygulamaya koymak istediği bazı önlemlere de değindi, bunlardan birisi kripto para birimleri piyasasına dahil olan herkesin 10,000€ ve üzeri her işleminde hükümetin maliye birimine bilgilendirme yapma zorunluluğu.

Loeger ayrıca düzenlemenin ICO‘ları da kapsayacağını belirtti. Hükümetin şu anda piyasa manipülasyonu, içeriden bilgiye dayalı ticaret ve benzeri konularda uygulamakta olduğu kuralları kripto para birimleri için de uygulamaya devam edecek. Ayrıca organizatörler ülkenin Mali Piyasa Otoritesine (Financial Market Authority [FMA]) “dijital prospektüs” göndermek zorunda olacaklar.

Maliye bakanlığının bu açıklaması son zamanlarda çıkan Optioment adlı bir şirketin bitcoin dolandırıcılığı yaptığından ötürü Avusturya hükümeti tarafından şüphelilerin arandığına yönelik haberden hemen sonra çıktı. Söz konusu bu dolandırıcılıkta yatırımcıların yaklaşık olarak 115 milyon $ kaybetmiş olabilecekleri söylenmekte.

Loeger ayrıca Avrupa Birliğinin de kripto para birimleri düzenlemesini uygulamaya koyması konusunda tavsiyede bulundu. Belki de Loeger amacına ulaşmış olacak ki geçtiğimiz Perşembe günü Avrupa Komisyonu, gelecek hafta merkez bankası ve piyasa denetimcilerine ek olarak ismi verilmeyen bazı piyasadaki önemli isminde yer alacağı ve kripto konusunun ele alınacağı bir toplantı yapılacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment