Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardaki Bitcoin Arzı Bu Yılın Başından Beri Neredeyse Yüzde 30 Azaldı

ICO Analytics, son yayınladığı grafik ile yılbaşından bu yana kripto para borsalarında tutulan Bitcoin arzındaki değişimi gözler önüne serdi. 2020 yılının başından beri borsalarda tutulan BTC miktarı yaklaşık %30 azaldı.

Kripto para sektörünün önde gelen veri analiz platformlarından ICO Analytics yılbaşından bu yana borsalarda tutulan Bitcoin miktarını gösteren bir grafik paylaştı. ViewBase verileri doğrultusunda hazırlanan grafiğe göre kripto para borsalarında tutulan toplam BTC arzı, geride bıraktığımız yaklaşık 11 aylık süreçte %28.5 azaldı.

borsalardaki-bitcoin-arziYayınlanan grafiğe göre elinde en çok Bitcoin bulunan borsa ezici bir üstünlük ile Coinbase olarak gözlemleniyor. Coinbase’in elinde 891 bin BTC bulunuyor. Bitcoin arzı bakımından ikinci sırada bulunan Huobi borsasındaki BTC miktarı yılbaşından bu yana neredeyse %50 azaldı. Binance ve Bitfinex platformlarındaki Bitcoin arzı ise yılbaşından beri %50’nin de üzerinde azaldı.

Azalan Bitcoin arzı, yükselen fiyatları doğruyor

2020 başında borsalarda tutulan toplam Bitcoin sayısı 2 milyon 250 bin iken, şu an bu sayı 1 milyon 607 bine geriledi. Bitcoin için azalan arz karşısında giderek artan talep, BTC fiyatının olağanüstü performans göstermesini sağlıyor. Birçok isim tarafından borsalardaki arzın azalması, HODL stratejisini benimseyen daha fazla yatırımcının olduğu şeklinde yorumlanıyor.  Bitcoin için HODL düşüncesinin artması, lider coinin gelecekteki yerini daha da sağlama alıyor.

Kripto Emre de Twitter üzerinden paylaştığı grafik ile Bitcoin arzındaki azalmaya dikkat çekti. Kripto Emre, Bitcoin’deki yükselişi anlatan en anlamlı veri diyerek; 2020’nin başından beri borsalarda tutulan BTC miktarının gerilediğini vurguladı.

“HODL’cuların azalttığı arz = yükselen fiyatlar”

borsalardaki-bitcoin-arzi
Kripto Emre tarafından paylaşılan, Bitcoin fiyatını (gri) ve borsalardaki arzını (turuncu) gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin arzındaki azalmada, HODL stratejisini benimseyen bireysel yatırımcılar ile birlikte her geçen gün büyüyen kurumsal yatırım ordusunun da  payı büyük. Microstrategy ve Square gibi birçok kurumsal yatırımcı yüklü miktarlardaki Bitcoin’i rezerv varlık olarak satın almaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!