Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 10 Kat Yükselecek Diyen Chijs Altcoin Rallisi İçin Tarih Verdi

Tudou’nun kurucusu ünlü yatırımcı Marc van de Chijs, Bitcoin (BTC) fiyatının ekim ayından bu yana neden yükseldiğini açıkladı. Hollandalı yatırımcı yaptığı açıklamalarda altcoin piyasasının Bitcoin’in başlattığı ralliye eşlik edip etmeyeceği sorusunu da yanıtladı.

Eylül ayından beri yükselen Bitcoin (BTC) fiyatı 18 bin 600 dolara kadar dayandı. Bu sırada Ethereum (ETH) ve XRP gibi alternatif kripto para (altcoin) birimlerinin fiyatı da son zamanların en yüksek sayılarına ulaştı. Kripto para piyasasının toplam değeri 533; Bitcoin’in piyasa değeri ise 343 milyar dolara çıktı. CoinGecko verilerine göre Bitcoin bu durumda yüzde 64.4’lük bir dominans elde etti.

Bitcoin fiyatı neden yükseliyor, yükseliş devam eder mi?

Son yedi gün içerisinde yüzde 10’dan fazla değerlenen Bitcoin, 30 gün içerisinde neredeyse yüzde 50 oranında değer kazandı. Eylül ayını kısmen stabil bir şekilde geçiren BTC/USD özellikle ekim ayı itibarıyla ivme kazandı.

bitcoin-btc-usd-fiyat-coingecko
Bitcoin’in 1 Ağustos-21 Kasım tarihleri arasındaki grafiği, CoinGecko

Yatırımcı Marc van der Chijs, ekim ayında görülen bu ivmenin kurumsal yatırım kaynaklı olduğunu söyledi. Tudou’nun kurucusu Bitcoin fiyatının o dönemde aile ofisleri ve hedge fonları sayesinde tırmanışa geçtiğini aktardı. Bireysel yatırımcının trene atlaması ise kasım ayını buldu.

Chijs bu noktada PayPal’in günde 600-700 adet; Square’in ise yine günlük olarak 400 adet BTC aldığından örnek verdi. Bunların bireysel yatırımcılara satıldığı düşünülürse yatırımcıların günlük üretilen 900 BTC’yi hızla tükettikleri söylenebilir.

paypal-kripto-para-bitcoin
PayPal’in BTC alımlarındaki artışı gösteren grafik

Bireysel yatırımcı BTC’ye yönelmeye başlamışken kurumsal yatırımcı da piyasadan çıkış yapmış değil. Marc van der Chijs; hem kurumsal hem bireysel yatırımı arkasına almış Bitcoin’in bu boğa koşusu bitinceye dek (18 ay) 10 kat değerlenebileceğini açıkladı.

Altcoin piyasası ralliye dahil olacak mı?

Bitcoin zaman zaman ani yükselişleriyle altcoin piyasasını baskı altında bırakabiliyor. Bitcoin dominansının yüzde 64 seviyesine kadar çıkmış olması da bunun bir göstergesi. Fakat ünlü yatırımcı, bu durumun önümüzdeki haftalarda değişebileceğini açıkladı.

BTC fiyatı yükseldikçe kripto para piyasasının popülerliği ve piyasaya giriş yapmak isteyen kişilerin sayısı artıyor. Marc van der Chijs, bunun altcoinlerin lehine olabileceğine inanıyor. Kripto parayla yeni tanışan yatırımcıların Bitcoin trenini kaçırmış olma düşüncesiyle altcoinlere yönelebileceğini söyleyen yatırımcı, bunun altcoin pazarını kalkındırabileceğini açıkladı.

Çoğu yatırımcının araştırma yapmaya üşendiğinden bahseden Chijs, piyasayla yeni tanışan yatırımcıların FOMO düşüncesiyle yatırım yapmaya başlayabileceğini söyledi. Piyasadaki bireysel yatırımcı akımının daha yeni başladığını söyleyen Chijs, piyasadaki sermayenin altcoinlere kaymasının 2021’in ilk çeyreğini bulabileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!