Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kullanıcıları Yeni Bitcoin Arzının Yüzde 70’ini Kapmış

Bir araştırma, PayPal şirketinin sunduğu kripto para hizmeti sayesinde kullanıcıların dolaşımdaki yeni Bitcoin (BTC) arzının yaklaşık %70’ine sahip olduğunu ortaya koydu. Açıklamalara göre, son dönemde görülen Bitcoin fiyat artışında BTC arz eksikliği olduğu ifade edildi ve bu eksikliğin sebebi olarak da PayPal gösterildi.

Kripto yatırım şirketi Pantera Capital, Bitcoin fiyat artışında görülen BTC eksikliği üzerinde bir rapor yayınladı ve bu eksikliğin merkezinde PayPal şirketinin olduğunu öne sürdü. Şirket, yeni çıkarılan BTC’lerin yaklaşık %70’inin PayPal’da bulunduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Kripto paralara ulaşmak artık daha kolay

Pantera Capital; PayPal, CashApp gibi uygulamalardan önce kripto para alıp satmanın çok daha zahmetli olduğunu dile getirdi. U.Today’in haberinde, PayPal’ın şu anda 361 milyonun üzerinde aktif kullanıcı olduğu belirtildi. PayPal’ın halihazırda bulunan 360 milyonun üzerindeki kullanıcı tabanı sayesinde kullanıcıların Bitcoin, Ethereum ve diğer birçok kripto paraya kolay erişim imkanı doğduğu ifade edildi.

“PayPal, kullanıcıların doğrudan PayPal hesaplarından kripto para satın almalarına ve tutmalarına olanak sağlayan bir hizmet sundu. Bu hizmetin etkisinin büyüklüğü şimdiden görülebiliyor.”

PayPal’ın kripto altyapı sağlayıcısı olan Paxos’tan gelen verileri derleyen Pantera Capital, PayPal’ın Paxos’u kullanmaya başlamasıyla birlikte büyük bir hacim patlaması yaşandığını söyledi. Dört hafta içerisinde de PayPal’ın yeni çıkarılan Bitcoin’lerin yaklaşık %70’ine sahip olduğunun görülebildiği paylaşıldı.

bitcoin-btc-paypal
Square’in CashApp uygulamasına da değinilen raporda, CashApp’in yeni Bitcoin arzının yaklaşık %40’ına sahip olduğu söylendi. Bu veriler ışığında, PayPal ve CashApp’in yeni çıkarılmış olan Bitcoin’lerin neredeyse %100’ünü almış olduğu sonucu çıkıyor. Pantera Capital, PayPal’da görülen bu yüksek büyüme hacminin devam etmesi halinde şirketin haftalar içerisinde yeni Bitcoin arzından da fazlasını satın alacağını söyledi.

Arz ve talep arasında denge kurulabilir mi?

Pantera Capital’ın yorumuna göre, büyük finansal yatırımlar da göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin’de görülen arz kıtlığı dengesiz bir hal alıyor. Bunu dengelemenin tek yolu da şirkete göre yüksek fiyatlar. Son dönemde Bitcoin her ne kadar yükselmiş olsa da BTC’nin 10 yıllık logaritmik trendin %52’nin altında işlem gördüğü, eğer bu oran düşük olmasaydı Bitcoin’in şu anda 37 bin dolar seviyesinde olacağı da aktarılanlar arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!