Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ARK Invest CEO’su: “Bitcoin Fiyat Olarak 500 Bin Dolara Kadar Çıkabilir”

Bir yatırım şirketi olan ARK Invest CEO’su Wood, Bitcoin (BTC) fiyat yükselişinin 500 bin dolara kadar tırmanabileceğini iddia etti. Wood, iddialarını ise özellikle kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisine dayandırdı.

Bitcoin fiyatı, %160 oranında artarak geçtiğimiz günlerde 18.640 doları dahi görmüş ve 2017’deki 19.783 dolarlık rekorundan sonraki en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Lider kripto para biriminin son zamanlardaki rallisiyle alakalı bir yatırım şirketi yöneticisinden de yorum geldi. Yorumlarını bir internet sitesinde paylaşan Catherine Wood, özellikle kurumsal şirketlerin Bitcoin’e olan ilgisinden dolayı Bitcoin’in 500 bin doları görebileceğini iddia etti.

“Bitcoin fiyat olarak 400 ila 500 bin dolar arasına yerleşebilir”

Wood, açıklamaları kapsamında şirketlerin Bitcoin ile olan ilişkisini son zamanlarda artırdığından bahsetti. Bu durum, Wood’a göre geçmişte şirketlerin gayrimenkullere ve gelişmekte olan pazarlara yavaş yavaş yönelmelerine benziyordu. Wood, şirketlerin yatırımlarının Bitcoin pazarına kaymaya devam etmesi durumunda ise Bitcoin fiyatının 400 bin ila 500 bin dolar arasında bir değere fırlayabileceğini iddia etti.

İddialarının yanı sıra Wood, Bitcoin’i oldukça etkileyici bulduğunu da saklamadı. Bitcoin’in kripto varlık ekosistemindeki en tanınmış para birimi olduğunu söyleyen Wood, onu itibari para birimlerindeki dolara benzetti.

Wood, ayrıca bazı yatırımcıların Bitcoin’i altına karşı dijital bir alternatif ve enflasyona karşı da bir sigorta poliçesi olarak gördüklerini belirtti. Ek olarak Wood, ABD Merkez Bankası’nın yakın bir gelecekte faiz oranlarını düşük tutma politikası izlemesi durumunda Bitcoin’in yine yükselebileceğini not etti.

Analistler, birbirinden farklı tahminlerde bulunuyor

Son zamanlardaki Bitcoin rallisi, çeşitli analistlerin lider kripto para birimiyle alakalı farklı fiyat tahminlerinde bulunmaya sevk etti. Bu isimlerden biri de Mike McGlone. Bloomberg analisti McGlone, Bitcoin fiyat tahminini tarih vererek yaptı ve fiyatın 2022 yılında 170 bin dolar olabileceğini iddia etti. McGlone’a göre de fiyat yükselişini Bitcoin’in bir dijital altın olarak görülmesi ve kurumsal FOMO’nun etkileri oldukça etkiledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!