Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yıla Damgasını Vuran Tek Varlık Bitcoin Değil: Ethereum Yüzde 300 Arttı

Gündem Bitcoin fiyatının yükselişi ve popülaritesi ile meşgulken Ethereum da istikrarlı bir şekilde arttı. ETH 500 doları aştığında, BTC’nin 2020’ye damgasını vuran tek dijital varlık olmadığını bir kez daha hatırlattı. 

Bitcoin fiyatı 18 bin 700 dolara dayanmışken en değerli ikinci kripto para olan Ethereum da 510 dolara yükselmeyi başardı. ETH dün 500 dolara çıkarken, iki yıldan fazla süredir en yüksek seviyesini göstererek yatırımcılarını sevindirirken; Ethereum piyasa değeri ise 57.9 milyar dolara ulaştı. Ether son 7 günde %7.2 ve son 24 saatte %5.3 oranında yükseliş gösterdi.

Bitcoin, Aralık 2017’de kaydettiği tüm zamanların en yüksek seviyesi 20 bin dolara artık yaklaşık %5 uzakken, Ethereum için ise rekor seviyeler hala oldukça uzak. CoinGecko verilerine göre Ether fiyatı Ocak 2018’de yaklaşık bin 450 dolara kadar çıkmıştı, şu anki fiyat ise bu seviyeden %65 daha düşük durumda. Yine de 2020 geneline baktığımızda bu yıl Bitcoin kadar, Ethereum yılı da oluyor diyebiliriz.

Ethereum bu yıl yaklaşık %300 arttı

MarketWatch’a göre Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesinden uzak olsa da 2020 yılında Bitcoin’den daha iyi performans göstermeyi başardı. En değerli altcoin Ether bu yılın başından beri yaklaşık %300 artış gösterirken, Bitcoin içinse artış %160’ın biraz üzerinde seyrediyor.

Bitcoin-Ethereum-artti
ETH ve BTC için 2020 kazançlarının yüzdelik olarak gösterildiği grafik. Kaynak

BTC ve ETH’nin gösterdiği üstün performans ile bu yıl dijital varlıkların yılı oldu. Hem Bitcoin hem de Ethereum bu yıl geleneksel varlıklara toz yutturmayı başardı. Dow Jones bu yıl şimdiye kadar yalnızca %2.7 artarken S&P 500 aynı dönemde %10,4 artış gösterdi. Nasdaq ise yılın başından bu zamanlara kadar neredeyse %33 arttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!