Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Maliye Bakanı: Özel Sektör Dijital Paralarını Desteklemiyorum

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) tüm zamanların rekoruna doğru ilerlerken regülatörlerden ve devlet yetkililerden kripto paraların aleyhine açıklamalar gelmeye devam ediyor. Almanya’nın Maliye Bakanı Olaf Scholz da bugün yaptığı bir açıklamada benzer noktalara değindi. Scholz, özel sektöre ait dijital para birimlerini desteklemediğini belirtti ve aslında kripto paralara yönelik de mesaj verdi.

Almanya dijital para çalışmalarında geri kaldı 

Avrupa’nın ve Almanya’nın dijital finans sektörüne geçiş konusunda Asya’ya göre geride kaldığı bilinen bir gerçek. Çin, kendi dijital para birimi DCEP konusunda ciddi bir gelişme kaydetti ve bunun geliştirilmesinde sona gelindiği vurgulanmakta. Avrupa ve ABD ise dijital dönüşüm konusunda geride kaldı.

Scholz, buna vurgu yaparak hem Avrupa hem de Almanya’nın dijital bankacılık sistemlerini dijital çağa uyarlamak için ilerleme kaydetmesinin elzem olduğunu ifade etti. Scholz bu ifadesinin yanlış anlaşılmasını engellemek için de söz konusu gelişmenin özel  olarak piyasaya sürülen dijital para birimlerini kapsamadığını vurguladı.

“Özel sektör dijital paralarını desteklemiyorum”

Scholz’un vurguladığı dijital paraların hem Facebook gibi teknoloji devi özel şirketlerin piyasaya sürdüklerini, hem de Bitcoin gibi merkeziyetsiz kripto para birimlerini kapsadığı söylenebilir. Scholz, Avrupa Bankacılık Kongresi delegelerine yönelik açıklamasında özel sektör tarafından piyasaya sürülen dijital paralar hakkında şunu ifade etti:

“Ben özel sektör dijital para birimlerini desteklemiyorum.”

Almanya dijital dönüşümün özellikle blockchain ayağına büyük bir önem veriyor. Henüz Alman yetkililerden net bir dijital para birimi kararı gelmese de Fransa’nın Dijital Euro için çalışmalara başlamış olması, yakında bununla ilgili bir haber duyulmasını sağlayabilir. Almanya’daki kripto para regülasyonları ise Scholz tarafından yapılan bu açıklamaya rağmen oldukça sektör yanlısı bir şekilde devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!