Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Fiyatı, Talebin Karşılanması İçin Katlanarak Artmalı”

Alex Saunders, artan Bitcoin talebi hakkında bir yorumda bulundu ve talebin karşılanması için Bitcoin fiyatının katlanarak artması gerektiğini öne sürdü. Analist, açıklamasında Bitcoin ve altın arasında görülen talep karşılama farklılığına da değindi.

Bitcoin analizleri ile tanınan Alex Saunders, Bitcoin fiyatı ve talebi hakkında Twitter üzerinde bir yorum yaptı. Saunders, yorumunda Bitcoin talebinin karşılanabilmesi için BTC fiyatının katlanarak artması gerektiğini belirtti. Boğa piyasalarında altın üretiminin talebi karşılamak adına iki katına çıktığını söyleyen analist, Bitcoin’de böyle bir durum olmadığını şu sözleriyle dile getirdi:

“Veriler, kripto paraların borsalardan ayrıldığını gösteriyor. Uzun vadeli yatırım inancında olan HODLers bile 18.000 dolar seviyesinde satış yapmıyor. Bu da Bitcoin’i benzersiz kılan bir durum. 

bitcoin-talebiBoğa döngülerinde altın üretimi talebi karşılamak için iki katına çıkar. Bitcoin üretimi ise iki katına çıkmaz, yarılanır (halving). Bunu telafi etmek için Bitcoin fiyatı katlanarak artmalı.”

bitcoin-talebi

CryptoQuant’ın borsalarda bulunan kripto para bakiyelerinin 90 günlük MA göstergesi ile incelendiği grafiğinde, 2018 yılından günümüze kadar borsalarda bulunan kripto paraların düşüşe geçtiği görülüyor. Analistin ikinci olarak paylaştığı altın grafiğinde ise 1971 – 2018 yılları arasında çıkarılan altın ve fiyat ortalaması gösteriliyor.

Glassnode ise geçtiğimiz günlerde uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının ellerindeki BTC’leri satmaya başladıklarına dair bir rapor yayınlamıştı. Raporda, uzun vadeli yatırımcıların arz oranının azalmaya başladığı, bunun da Bitcoin’in boğa rallisinin henüz erken aşamalarında olduğunun bir göstergesi olduğu ifade edilmişti.

Güncel Bitcoin fiyatı

18 bin doların üzerine çıkmayı başaran ve seviyesini korumayı sürdüren Bitcoin, CoinGecko‘nun paylaştığı verilere göre 18.668 dolar seviyesinde işlem görüyor. BTC, son 24 saatte %2.5 oranında artış gösterdi ve 19 bin dolara çok yaklaşarak 18,946 doları gördü. Gün içindeki en düşük seviyesi ise 18.128 dolar olarak belirtildi.

bitcoin-talebi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!