Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Kripto Para Sektörünün Piyasa Değeri Yakında 5 Trilyon Dolar Olabilir”

Joseph Todaro’ya göre yakın zamanlı olası bir boğa koşusunda kripto para sektörünün piyasa değeri 5 trilyon doları aşabilir. Todaro, bu düşüncesini dayandırdığı temel faktörleri de açıkladı.

Bitcoin, Ethereum ve XRP uzun zamandır beklenen seviyeleri aşarken, kripto para sektörü de genel olarak yeşil bir grafik çizmeye başladı. Graymatter Capital ortağı Joseph Todaro, yaklaşan bir boğa koşusunda kripto para sektörünün toplam piyasa değerinin 5 trilyon doları bulabileceğini söyledi.

Joseph Todaro, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderi ile “bu döngüde 5-10 trilyon dolarlık bir kripto para piyasası göreceğimizden oldukça eminim” şeklinde açıklamalarda bulundu. Todaro açıklamalarına, neden böyle düşündüğünü de 3 temel üzerinden bahsederek devam etti.

Kripto paralar küresel bir güç

Joseph Todaro, kripto para piyasasının altın veya hisse senedi gibi diğer varlık sınıflarına nazaran çok daha fazla genişleyebileceğini söyledi. Hem bir yatırım aracı olarak hem de kullanım alanları bakımından kripto paraların potansiyeline olan inanç her geçen gün artıyor. Todaro kripto para endüstrisinin küresel bir pazar olduğuna dikkat çekerek, tek bir ülke ile sınırlı kalmak yerine uluslararası alanda destek gördüğünü de ekledi.

Joseph Todaro yaptığı açıklamalarda, beklediği piyasa değeri hedefinin düşünülenden çok daha yakın olabileceğini belirtti. Todaro’ya göre 5 trilyon dolarlık piyasa değeri 2022 yılının sonlarına doğru gerçekleşebilir.

Kripto-Para-piyasa-degeri
29 Nisan 2013 – 21 Kasım 2020 arasında kripto para sektörü için toplam piyasa değerini gösteren grafik. Kaynak

CoinMarketCap verilerine göre toplam 7 bin 729 kripto paranın bulunduğu kripto para dünyasının toplam piyasa değeri 530 milyar 62 milyon 268 bin dolara denk geliyor. Lider coin BTC için piyasa hakimiyeti ise %65’in üzerinde seyrediyor. Bu da Todaro’nun gösterdiği hedefe ulaşmak için yaklaşık 10 kat artması gereken piyasa değerinde, Bitcoin’in oynayacağı rolün büyüklüğüne işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!