Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff’ten Yeni Bitcoin Eleştirisi: “Değer Üretmeyen Çaba Önemsizdir”

Peter Schiff, yeni bir Bitcoin eleştirisi ile dikkatleri üzerine çekti. Bitcoin eleştirileriyle gündem olmayı sıklıkla başaran Schiff, bu sefer de Bitcoin’in blockchain ağı üzerindeki değerini reddettiğini açıkladı.

Euro Pacific Capital’ın CEO’su olan Peter Schiff, Bitcoin için yaptığı yeni bir eleştirisi ile gündeme getirdi ve Bitcoin’in blockchain ağı üzerindeki değerini reddettiğini söyledi. Schiff, açıklamasını Twitter üzerinde şu şekilde dile getirdi:

“Bitcoin’in değerinin blockchain üzerinde onaylanmış geçmişe dayalı işlemlerden geldiği bilgisi tamamen saçmalık. Eğer bir yeri kazmak için çok fazla uğraşıp sonra o kazdığım çukuru tekrar toprakla doldurursam verdiğim emeğin ne önemi var? Değer üretmeyen çaba önemsizdir.”

Peter Schiff’in eleştirisine sert cevaplar geldi

Birçok kullanıcı, Schiff’in eleştirisini yanlış bulduğunu dile getirdi. Yorumlar arasında en çok dikkat çekenlerden birisi ünlü Bitcoin yorumcusu Dan Held’den geldi. Held, Schiff’in olduğu bir görsel paylaşarak altın ve Bitcoin fiyatı arasındaki farkı vurguladı:

bitcoin-eleştiriPeter Schiff, geçtiğimiz aylarda Bitcoin‘i daha fazla öğrendikçe altın yatırımlarını arttırdığına dair bir paylaşım yapmış ve ons altının Bitcoin fiyatını mutlaka geçeceğine inandığını söylemişti.

Kara para aklama ile suçlanıyor

Son dönemde Peter Schiff, Euro Pacific Bank müşterileri için kara para aklama ve vergi kaçırmakla suçlandı. ABD, Avustralya, İngiltere, Kanada ve Hollanda’daki vergi makamlarının Euro Pacific Bank’ı kara para aklama ve vergi kaçırma gibi yasa dışı faaliyetlerle suçlandığı 19 Ekim tarihinde bildirilmişti. U.Today, Peter Schiff’in medya tarafından yapılan tüm suçlamaları reddettiğini yazdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!