Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Devi Chainalysis 1 Milyar Dolarlık Değerleme Bekliyor

Blockchain sektörünün en önemli firmalarından birisi olan New York merkezli uyum ve araştırma şirketi Chainalysis CEO’su Gronager, Forbes’a birtakım açıklamalarda bulundu. Galinger, açıklamaları kapsamında 1 milyar dolar değerinde yeni bir 100 milyon dolarlık risk sermayesi artırmayı beklediklerini doğruladı.

Kripto para sektöründe günlerdir dolaştığı bilinen Chainalysis söylentilerine dair son nokta, şirketin CEO’su Michael Gronager tarafından kondu. Gronager, konuya dair özel bir açıklama yaparak gelecek hafta içerisinde 1 milyar dolarlık bir değerleme beklediklerini açıkladı. Değerlemenin Tiger Global isimli bir yatırım şirketine bağlı olan Addition markasının C Serisi (Series C) fonuna katılması ile yaşanacağı belirtildi.

Chainalysis Forbes’un önemli bir listesinde yer almıştı

Gronager, Forbes’a Chainalysis’in ne kadarlık bir ciroya sahip olduğunu paylaşamadı. Ancak kamuya açık verilerle yapılan analizlere göre şirket, 2018 yılında 8 milyon dolar kazandı. Gronager, şirket gelirlerinin geçen yıla nazaran yaklaşık %96 arttığını belirtirken gelirlerin 2022 yılında ise iki katına çıkması bekleniyor.

Firmanın başlattığı C Serisi fonunun bir önceki muadili B Serisi fonunu takip ederek toplam yatırımı 166 milyon dolara çıkaracağı düşünülüyor. Chainalysis, sahip olduğu potansiyel nedeniyle şirket olarak 2019’da Forbes’un “Milyar Dolarlık Olmaya En Yakın Girişimler” (Next Billion Dollar Startups) listesine dahil olan ilk kripto para şirketi olmuştu. Bünyesinde şu anda 200 kişiyi barındıran şirketin, büyümeyle birlikte, çalışan sayısını 2021’de iki katına çıkarmayı planladığı biliniyor.

350 müşteriye hizmet ediyor

Kripto para devi Chainalysis, çalışmalarıyla sektörü etkileyen suçların belirlenmesinin dışında bu suçları engelleyici çalışmalar yapması ile de bilinen şirket. Ağustos 2019’da KYT (Know Your Transaction) sistemini geliştiren Chainalysis, blockchain analizlerini basitleştirmeyi amaçlayan çözümler sunmaya başladı. Ek olarak geçtiğimiz temmuz ayında da Market Intel isimli bir program başlatarak kripto para sektöründeki analiz mekanizmalarını bir seviye daha güçlendirdi.

Chainalysis’in ABD’deki eyalet hükümetleri ve özel kurumlar da dahil olmak üzere toplam 350 müşteriye hizmet ettiği biliniyor. Kripto para kullanıcılarının yasa dışı uygulamalarını belirlemeye yardımcı olan güvenlik şirketi, bu ay içerisinde ABD Adalet Bakanlığı ile de birtakım çalışmalar yürütmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!