Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para İle Evsizlere Yardım Eden Hayırsever Kişiyle Tanışın

“Crypto For The Homeless”, evsizlere kripto para ile yardım etmek isteyen bir hayırsever tarafından kuruldu. Evsizliğin dünyadaki en büyük salgın hastalığı olduğuna inanan kurum, bir yılı aşkın bir süredir yardımlarına devam ediyor.

Kripto para ile evsizlere yardım etmeyi kendisine görev edinen brollikk takma isimli bir kişi, Bitcointalk forumunda projesiyle ilgili bir gönderi paylaşmıştı. Brollikk, kripto paralarla her zaman ilgilenmek istediğini, evsizlere yardım etmenin de bu konuda harika bir araç olduğunu ifade etti. Kripto para ile yapılan bağışları kabul ettiğini belirten brollikk’in bu paylaşımına birçok kişi olumlu tepki gösterdi ve projeyi desteklediklerini dile getirdi.

Brollikk, 2019 yılında paylaştığı gönderisini sürekli güncelliyor ve yaptığı tüm yardımları hem forumda hem de web sitesinde paylaşıyor.

kripto-para-yardımEvsizlere yardım eden brollikk kimdir?

Bitcointalk’ta aktardıklarına göre, brollikk eczacılık bölümünden yeni mezun olmuş ve oldukça fazla boş zamanı var. Bu fırsatı değerlendirmek istediğini ve her zaman kripto dünyasına ait bir şeyde rol almak istemiş olduğunu ifade eden brollikk, evsizler için kripto projesini 2019 yılında başlatmış.

Proje, 1 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerine devam ediyor. Kendilerine ait sosyal medya hesapları ve web siteleri bulunan hayır kurumu, bağış için birden fazla kripto para cüzdan adresi paylaşıyor. Kurum; Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Zcash, Dogecoin, Monero, Garlicoin ve Banano ile yapılan bağışları kabul ediyor.

Yardımlar şeffaflıkla paylaşılıyor

Büyük bir şeffaflıkla yaptıkları yardımları gösteren Crypto For The Homeless; ABD, Avustralya, Güney Kore, Kanada gibi birden fazla ülke ve şehirde bulunan evsizlere yardım etti. Toplamda 3163 dolar değerinde kripto para toplandığını paylaşan kurum, 1165 dolar değerinde harcama yapmış. Ayrıca 122 kişiye yemek dağıtıldığı bilgisi kurumun web sitesinde bulunuyor. Harcamaların tarihleri ve ne için harcandığı da ayrıca belgede belirtiliyor.

kripto-para-yardımCrypto For The Homeless’ın YouTube kanalında bulunan tanıtım filminde şunlar yazıyor:

“Evsizlik, dünyadaki en büyük salgın hastalıklardan biridir. Yakın zamanda bitmesi de ne yazık ki söz konusu değil. Biz, yalnızca harekete geçmenin gerçekten bir fark yaratabileceği fikrine inanmış bir projeyiz. Bir şehirde başlayan şey yavaş yavaş diğer eyaletlere ve ülkelere de yayılıyor. Siz de bu projenin bir parçası olun.”

Projeye gelen bazı yorumlar

“Bu gerçekten kripto paraları kullanmanın iyi bir yolu.
Elimizdekileri paylaşmayı öğrenmeliyiz.
Daha çok insanın bencil olmaktansa başkalarıyla ilgilenmesini görmek oldukça güzel.
İnsanlık için hala bir umut olduğunun kanıtısınız.”

“Gerçekten harika bir kalbin var. Umarım kripto ile ilgilenen diğer birçok kişi de böylesine iyi bir kalbe ve zihne sahip olur. Projenizin başarılı olmasını dilerim. Maaşımı aldığımda ben de bağış yapacağım.”

“Evsizlere yardım ettiğiniz için size çok saygı duyuyorum. Pek çok kişinin evsizlere dair ön yargıları bulunuyor. Onlar için yapabileceğiniz en iyi şey, istemeyebilecekleri eşya veya yiyecekleri dağıtmak yerine doğrudan nakit para vermektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!