Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 Sözleşmesine Bir Günde 30 Bin ETH Yatırıldı

Ethereum 2.0 güncellemesi için stake edilen ETH miktarı dün bir rekor kırdı. Ethereum fiyatı 514 dolara çıkmışken 1 günde yatırılan toplam ETH’nin değeri 15.4 milyon doları buldu. 

ETH geliştiricileri ve kurucu ortak Vitalik Buterin Ethereum 2.0 geçişi için 1 Aralık tarihini hedef gösterirken, stake edilen ETH miktarı da katlanarak artıyor. Ethereum ağının planlanan gibi işin kanıtı (Proof of Work) algoritmasından, sahiplik kanıtı (Proof of Stake) algoritmasına geçmesi için 10 günden az zaman kaldı.

Bir günde yatırılan ETH sayısında rekor

Ethereum 2.0 sözleşmesine 24 saatte yatırılan Ethereum sayısı rekor kırdı. Bitfly tarafından paylaşılan verilere göre, ağa 20 Kasım günü 30 bine yakın ETH yatırıldı. ETH fiyatı 514 dolar sularında seyrederken 30 bin Ethereum’un değeri ise yaklaşık 15.4 milyon dolar.

Ethereum-2-0-ETH
Bitfly tarafından paylaşılan, ETH2 için yatırılan Ethereum miktarını gösteren grafik. Kaynak

Etherscan verilerine göre ağ geçişi için şu an toplam 175 bin 776 ETH yatırıldı. Neredeyse 176 bin Ethereum’a varan bu rakam 90.3 milyon dolara denk geliyor. Bu sayı hafta ortasında 100 binin yalnızca biraz üzerindeydi.

1 Aralık’ta Beacon Chain ağına geçişin sağlanabilmesi için gerekli olan ETH sayısı ise 524 bin 288 olarak açıklandı. Planlanan ağ lansmanına 10 günden az kalmışken geriye kalan  yaklaşık 348 bin Ethereum’un toplanıp toplanamayacağı ise merak konusu.

Ethereum 2.0’a destek sürüyor

Ethereum takipçileri ise umutlarını kaybetmeden bekleyişlerini sürdürüyorlar. Ethhub’dan Anthony Sassano, bir günde yatırılan ETH miktarının da rekor kırması ile gerekli olan miktarın yaklaşık %30’unun toplandığının altını çizerek; “her gün biraz daha yaklaşıyoruz” mesajı verdi. Sassano, Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya yorum olarak da “insanlar son dakikaya kadar beklemeyi seviyor” yazarak; daha fazla yatırımcının son zamanlarda stake faaliyetine yönelebileceğine dair inancını dile getirdi.

Dubai merkezli butik bir yatırım şirketi olan IBC Group geride bıraktığımız hafta yaptığı açıklama ile Ethereum 2.0 lansmanını desteklemek için 10 milyon dolar değerinde 21 bin 984  ETH stake edeceğini duyurdu. 21 bin 984 Ethereum’un bugünkü değeri ise yaklaşık 11 milyon 300 dolara çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!