Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boğa Rallisine Katılan XRP İçin Merkez Bankası Haberi Geldi

Fintech devi Ripple tarafından geliştirilen XRP coinin fiyatı son 24 saat içerisinde neredeyse yüzde 25 oranında yükseldi ve 0.40 dolar sayısını test etmeye başladı. Dün 0.30 doları geçmesiyle birlikte yatırımcıları umutlandıran XRP, piyasadaki boğa rallisine dahil oldu ve bir yılı aşkın süredir görmediği seviyeleri gördü. Bu sırada Ripple için merkez bankaları ile ilgili yeni bir haber geldi.

Bitcoin’in (BTC) 18 bin 600 dolara; Ethereum’un (ETH) ise 500 dolara kadar çıktığı şu günlerde XRP’den de bir atak geldi. XRP/USD paritesi gün bazında yüzde 23’ten fazla bir yükselişle 0.39 dolara kadar geldi. XRP yatırımcıları böylece hafta bazında yüzde 40, ay bazında ise neredeyse yüzde 50 oranında kazanç sağladılar. XRP coinin piyasa değeri bu sırada 16.8 milyar dolara kadar çıktı. XRP’nin bu performansı birçok analist tarafından sevinçle karşılandı.

Ripple merkez bankalarıyla arayı sıkı tutuyor

Yatırımcılar piyasadaki bu hareketlilik nedeniyle umutlanmışken XRP takipçilerini sevindirebilecek bir haber daha geldi. Ripple, şirketin merkez bankalarıyla arasını iyileştirebilecek yeni bir iş ilanı yayınladı. Greenhouse’ta yayınlanan iş ilanı, Ripple’ın merkez bankalarıyla iletişimden sorumlu olacak yeni bir kıdemli müdür aradığını gösterdi.

İş ilanında yer alan bilgilere göre Ripple, merkez bankalarını olası dijital para (CBDC) projelerini XRP Ledger üzerinde geliştirmeye ikna etmeyi planlıyor. İşe alınacak kişinin bu süreci yönetmesi ve Ripple’ın merkez bankalarıyla olan ilişkisini yürütmesi  bekleniyor.

ripple-xrp-is-ilani
Ripple’ın CBDC sürecinden sorumlu olacak kişiden beklentileri, Kaynak

Kıdemli müdür olarak işe alınacak bu kişinin CBDC projelerinin başında olması, merkez bankalarıyla iletişim halinde olması, bankerleri dijital para konusunda eğitmesi, Ripple’ın CBDC politikasını hazırlaması gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!