Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Yatırım Şirketinden Ethereum 2.0 Lansmanına 10 Milyon Dolarlık Destek

Dubai merkezli bir yatırım şirketi, daha önce 1 Aralık’ta gerçekleşebileceği açıklanan Ethereum 2.0 lansmanına destek vermek için hamlede bulundu. Yatırım şirketi ağa, 10 milyon dolar değerinde ETH yatırdı.

Dubai merkezli butik bir yatırım şirketi olan IBC Group, Ethereum 2.0 lansmanını desteklemek için 10 milyon dolar değerinde ETH stake edeceğini duyurdu. Firma girişim için Kanada merkezli stake hizmeti CanETH ile iş birliği yaptı. IBCi üç seferde gerçekleşmek üzere toplam 21 bin 984 ETH satın alacak.

IBC’nin yönetim kurulu başkanı Khurram Shroff, şirketin Ethereum 2.0 için oldukça heyecanlı olduğunu belirtti. Shroff bu girişimin Ethereum 2.0’a olan güvenlerinin ve Beacon Chain’e olan bağlılıklarının bir göstergesi olduğunu söyledi.

1 Aralık lansmanı sallantıda

Ethereum ağının, işin kanıtı (PoW) algoritmasından sahiplik kanıtı (PoS) algoritmasına Beacon Chain geçmesi için verilen tarih 1 Aralık 2020’ydi. Fakat bu geçişin hayata geçirilmesi için stake edilmesi gerekli olan 524 bin 288 ETH’den şu an yalnızca 101 bin 536’sının yatırılması, tarihin ertelenebileceğine dair spekülasyonları körükledi. 1 Aralık’a 2 haftadan az kalmışken hedeflenen sayının tutturulamaması ile lansman başka bir bahara kalabilir.

Dubai-yatirim-Ethereum-2-0
Kırmızı çizgi ETH2 lansmanı için hedeflenen ETH miktarını, mavi çizgi ise yatırılan fon miktarını göstermektedir. Kaynak

Piyasadan birçok isme göre ETH2 lansmanı 2021 yılının ilk çeyreğine kalabilir. Ayrıca uzmanlar ETH yatırımcılarının stake faaliyetlerine başlamamasının birçok sebebini tartışıyorlar. Bazı ETH yatırımcıları sahiplik kanıtı sistemine tam olarak geçildiğinde elindeki Ethereum’ları stake etmek ve kendini sağlama almak istiyorlar. İddialara göre başka bir kesim ise şu an Ethereum ile lending ya da yield farming gibi uygulamalarda gelirlerinin etkilenmemesi için ellerindeki ETH’leri stake etmek için son günleri bekliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!