Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcılarının Ağzı Yandı, Artık Daha Temkinliler

Bitcoin (BTC) fiyatı 18 bin doların üzerine çıktı ve kripto para yatırımcıları bunu konuşur oldu. Çoğu yatırımcının kafasında Bitcoin’in ralliye devam edip etmeyeceği, fiyatın nereye kadar yükseleceği hakkında soru işaretleri oluşmaya başladı bile. Peki şu anda Bitcoin yatırımcıları sanıldığı kadar rallinin coşkusunu taşıyor mu yoksa biraz daha temkinliler mi?

Bitcoin (BTC) fiyatı 18 bin doların üzerinde çıkarak son günlerde tüm dikkatleri üzerine topladı ve yatırımcıları da heyecanlandırdı. CoinGecko’nun verilerine göre şu anda 18.166 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin, son 24 saat içerisinde %7.3 oranında yükselmeyi başardı.

bitcoin-btc-yatırımcıları

Bitcoin yatırımcıları rallinin coşkusuna kapıldı mı?

Santiment, Bitcoin yatırımcılarının 2017 rallisinde daha coşkulu olduğunu ve şu anda yatırımcıların daha temkinli bir duruş sergilediklerini öne sürdü. Twitter üzerinde paylaştıkları Bitcoin duyarlılığı grafiğini işaret ederek önceki ralliyle şimdiki arasında fark olduğunu belirtti. Santiment’in yorumuna göre, 2017 Mayıs ayında yatırımcılarda görülen coşku, bu seferki rallide pek belirgin değil. Şu anda fiyatlar o tarihe göre daha yüksek olmasına rağmen şu anda yatırımcıların üzerinde bir şüphe bulutu olduğu ima edildi.

bitcoin-btc-yatırımcılarıFiyat yükselişlerinde ölçüldüğü ifade edilen Bitcoin duyarlılığının bu ölçümünün öncekilerden çok da farklı olmadığı, ancak biraz şüphe unsuru barındırdığı belirtildi.

Bir diğer duyarlılık verisi sağlayan şirket olan Omenics‘in son 24 saatlik verilerinde de Bitcoin’in sosyal alanda nötr seviyede, teknik kısımlarda ise oldukça bullish bir eğilimde olduğu gösteriliyor. Veriler genel olarak pozitif bir tablo sergiliyor.

bitcoin-btc-yatırımcılarıKorku ve açgözlülük endeksi hangi seviyede?

Bir diğer Bitcoin duyarlılık endeksi olan korku ve açgözlülük endeksi (fear and greed index) ise Bitcoin’in açgözlülük seviyesini koruduğunu gösteriyor. Puanı 91 olan Bitcoin, en son 90 seviyesinde bir açgözlülük oranına sahipti.

bitcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!