Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz 5 Sene Önceki ETH Notunu Paylaştı, Teşekkür Etti

Kripto para destekçisi Mike Novogratz Twitter hesabı üzerinden, 2015 yılında Ethereum (ETH) için yayınladığı “geleceğin Amazon’u olabilir” mesajı veren bir notu yeniden paylaştı. Novogratz ETH ekibine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Foretess Investmetn Group’un eski hedge fonu yöneticisi Mike Novogratz, Ethereum’a desteğini bir kez daha yineledi. Bir kullanıcı tarafından paylaşılan tweet ile Novogratz’ın 5 yıl önceki bir notu yeniden su yüzüne çıktı. 22 Aralık 2015 tarihli notta “Ethereum’a bir göz at, 15 yıl önceki Amazon olabilir” yazıyordu. Ethereum notun kaydedildiği sırada 0,89522 ABD doları veya 0,00203 BTC’den işlem görüyordu.

Ethereum’a uzun süredir destek ve erken dönemlerinde yatırım yapmış olan deneyimli hedge fonu yöneticisi, notu içeren tweeti yeniden paylaştı ve üzerinden 5 yıl geçtiğine inanamadığını dile getirdi. Tüm ETH topluluğu ile kurucu ortaklar Vitalik Buterin ve Joseph Lubin’e teşekkür eden Novogratz, “büyük vizyon” kelimelerini kullandı.

Wall Street’teki ilk ETH yatırımcısı oldu

Mike Novogratz o notu bıraktığı dönem Ethereum almaya karar verdi ve Wall Street’teki ilk ETH yatırımcısı oldu. Novogratz’ın kendi beyanına göre doğrudan Vitalik Buterin’den tanesi 0.99 dolardan 500 bin ETH aldı.

Novogratz tarafından daha önce paylaşılan bir anıya göre, Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin onun üniversiteden arkadaşıydı. Novogratz, Bitcoin yatırımı yapmaya karar verdikten sonra doğrudan Lubin’in ConsenSys’undan hisse almayı teklif etti. Ve sonuçta böylece Novogratz elinde yarım milyon ETH coin tutuyordu.

Mike Novogratz hikayesini anlatırken aldığı ETH’leri Vitalik Buterin ile doğrudan anlaşarak elde ettiğini anlattı. Fakat Buterin, bunu bireysel olarak gerçekleşmediğini açıklayan bir tweet yayınladı. Vitalik Buterin Novogratz’ın 500 bin Ethereum’u doğrudan kendisi ile değil, Ethereum Foundation aracılığı ile aldığını söyledi. Buterin, Novogratz ve erken dönemde diğer ETH satın alanlara minnettarlığını dile getirdi.

“…Onlar olmasaydı, belki de Ethereum Foundation finansal olarak hayatta kalamazdı ve Ethereum bugün olduğu yere gelmekte çok daha zorlanırdı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!