Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi Rekora Koşuyor

Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi (Fear and Greed Index), son günlerde gördüğü ralliyle birlikte rekor düzeyde artış yaşadı. Endeksin en yüksek seviyelerinden olan 90’ı gören Bitcoin’deki bu açgözlülük oranı, bir yıldan fazla bir süredir görülmüyordu. Endekste 0 aşırı korkuyu temsil ederken 100 de aşırı açgözlülüğü gösteriyor.

Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi (F&G Index), bazı uzmanların dikkatini çekti. Popüler kripto para analisti Byzantine General, konuyla ilgili bir tweet paylaşmıştı. Analist, Bitcoin’in korku ve açgözlülük endeks grafiğini göstererek şunları söyledi:

“Bahse girerim bunu gösterdiğim için bana kızacaksınız. Ancak grafiğe göre, endeksin gördüğü en yüksek 2. seviyeyi görüyoruz. Bu, Temmuz 2019’dan bu yana görülen en yüksek oran.”

bitcoin-endeksi

Alternative.me’de yayınlanan endekste aşırı korku (fear), yatırımcıların çok endişeli olduğunun bir işareti olarak tanımlanırken, aşırı açgözlülük (greed) ise piyasada düzeltme görülme sinyali olarak tanımlanıyor.

F&G endeksi tek başına yeterli olmayabilir

Mart ayında ağır kayıp veren Bitcoin, o günden bu yana toparlanarak 16 bin dolara kadar yaklaştı. Cryptopotato’dan Jordan Lyanchev‘in yazısında, performansıyla diğer kripto paralar arasında hakimiyetini artıran Bitcoin için F&G endeksinin fiyat açısından yeterli bir gösterge olmadığının altı çizildi. Habere göre, Bitcoin F&G endeksi en son Haziran 2019’da 90’ın üzerinde çıkmıştı ve birkaç hafta sonra BTC fiyatı 10 bin doların altına gerilemişti. Bu nedenle, Lyanchev’e göre, bu endeks her ne kadar şimdilik pozitif bir gösterge olarak yorumlanıyor olsa da veriler trend yönünün değişeceğine de işaret ediyor olabilir.

Santiment analiz şirketi de Bitcoin’deki yükselişi destekleyen veriler paylaşanlar arasında. Şirket, sosyal platformlardaki Bitcoin pozitiflik ölçümünün tavan yaptığını gösteren bir grafik yayınladı. Bu bilgiler ışığında, Bitcoin’in sosyal platformlardaki etkileşiminin zirveye koştuğu yorumu yapıldı.

bitcoin-endeksi

Newsbtc’de ise Rafael Schultze-Kraft‘ın analizine yer verildi. Glassnode’un CTO’su Schultze-Kraft, Bitcoin’in yükselmek için hala bolca alana sahip olduğunu diğer yıllarla kıyaslama yaptığı aşağıdaki grafik ışığında açıkladı.

bitcoin-endeksi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!