Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YFI Kurucusunu Taklit Edip On Binlerce Dolarlık Ethereum Çaldılar

Yearn.Finance (YFI) Deriswap isimli yeni platformunu duyurdu, dolandırıcılar sahte DWAP tokenı yaratarak 53 bin dolarlık Ethereum çaldı. Olay, CEO Andre Cronje’nin Deriswap duyurusunun ardından gerçekleşti.

Ethereum çalan dolandırıcılar, Yearn.Finance (YFI) CEO’su Andre Cronje’nin Twitter üzerinde Deriswap isimli yeni bir platform oluşturduklarını duyurmasıyla harekete geçti. Cronje, Deriswap platformunda swap, opsiyon ve borçlanma araçlarının tek bir çatı altında birleştirildiğini söylemişti.

ethereum-yfi
Bu duyurudan kısa bir süre sonra bir grup dolandırıcı sahte DWAP tokenı yarattı ve 53 bin doların üzerinde Ethereum çaldı. Olayda en az 30 adet sahte DWAP yayınlandığı ifade edildi. Andre Cronje’nin duyurusunun ardından bir Twitter kullanıcısı da söz konusu dolandırıcılık hakkında bilgi verdi. “Halfapple” isimli kullanıcı, paylaştığı gönderide şu yorumu yaptı:

“Andre 30 dakika önce Deriswap hakkında bir güncelleme paylaştı. Birisi de $DWAP adlı sahte bir token oluşturdu. 60 adres ve 150’nin üzerinde ETH ile 15 dakikadan kısa sürede işlem yapıldı ve her şey gitti. Yeni bir şey görünce Etherscan üzerinde teyit etmeden işlem yapmayın.”

Bir diğer kullanıcı da “Şimdiden 30 token oluşturuldu, dikkatli olun.” diyerek kullanıcıları uyardı.

Decrypt’in haberinde, sahte tokenların Uniswap borsasında yaratıldığı, borsaya önce 72.4 ETH, ardından 20 dakika içinde toplamda 162.3 ETH aktarılmış olduğu ifade edildi. Dolandırıcıların net olarak 90.1’in üzerinde ETH çalarak 53 bin dolar elde ettiği öğrenildi.

“yearn:deployer” adresine DWAP göndermişler

Dolandırıcılar, DWAP token işleminin sahte olduğu anlaşılmasın diye “yearn:deployer” sözleşme adresine de DWAP tokenı göndermişler. Etherscan.io’nun sunduğu bilgilerde dolandırıcıların yaptıkları işlemler görülebilir:

ethereum-yfi
Etherscan.io’da görülen DWAP işlemleri.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!