Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Konulan Silk Road Cüzdanında Hala Milyonlarca Dolar Token Var İddiası

ABD Adalet Bakanlığı DoJ tarafından el konulan Silk Road Bitcoinleri (BTC) ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Bir analiz firmasının ortaya koyduğu iddialara göre güncel durumda faaliyet göstermeyen Silk Road sitesi ile ilişkili olduğu iddia edilen hâlâ milyonlarca dolar değerinde token bulunuyor.

Coinfirm isimli bir analiz firması, ABD Adalet Bakanlığı’nın dahil olduğu Silk Road olayı ile alakalı yeni bir iddia paylaştı. Geçtiğimiz aylarda Bakanlık, Individual X olarak bilinen bir hackerın kendileri ile iş birliği yaparak 1 milyar dolar değerindeki Bitcoin’den vazgeçtiğini açıklamıştı. Coinfirm şirketinin ortaya attığı yeni iddialara göre ise Individual X’in forklanan adreslerinde hâlâ kullanılmayı bekleyen bakiyeler mevcut.

Yaklaşık 70 bin BTC’ye el konmuştu

ABD Adalet Bakanlığı, 5 Kasım tarihinde Individual X ile olan iş birliklerini duyurmuş ve 1 milyar dolar değerindeki Bitcoin’e el koyduğunu açıklamıştı. Olay kapsamında ise 1 milyar dolardan fazla eden 69.370 BTC ele geçirildi. Ancak bir internet sitesine göre olay sırasında Bakanlık, Individual X’in hesabında aynı zamanda yaklaşık 69.370 adet Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG) ve Bitcoin SV (BSV) olduğunu da doğruladı.

Analiz firması Coinfirm ise olayla alakalı yeni bir iddia ortaya attı. Buna göre ABD hükümeti soruşturmayı usulüne uygun gerçekleştirmedi. İddiaları kapsamında Coinfirm, hükümet yetkililerinin aslında söz konusu adresin özel anahtarlarına (private key) erişimi olan kimselerin erişimlerine müdahale etmediğini paylaştı. Coinfirm, dosyayla alakalı tüm detayları paylaşmadı ancak iddialara göre DoJ tarafından dokunulmayan varlıklardan bazıları şu şekilde:

  • 69.3701 adet Bitcoin Diamond (BCD), güncel olarak ~310 bin dolar
  • 69.370 adet Super Bitcoin (SBTC), güncel olarak ~66 bin dolar
  • 69.370,114 adet Bitcoin Private (BTCP), güncel olarak ~11 bin dolar

DoJ ile iş birliği yapan Individual X isimli kişinin olayla alakalı herhangi bir cezaya çarptırılmadığı biliniyor. Coinfirm’in iddialarının doğru olup olmadığı ve iddiaların doğruluğuna göre Individual X’in herhangi bir ceza alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!