Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Zengini Winklevoss’un FOMO Yorumuna Yeni Bir Bakış

Uzun soluklu Bitcoin ve kripto para destekçisi Cameron Winklevoss, “bu rallide FOMO yok” mesajı vererek; Google’da Bitcoin aramalarının bir önceki ralliye göre durgunluğuna dikkat çekti. Bunun üzerine Winklevoss’un bir takipçisi ise “insanlar zaten Bitcoin’in ne olduğunu biliyorlar; artık merak edilen şey BTC fiyatı” şeklinde yorumlarda bulundu.  

Winklevoss Capital Management ve Gemini borsası kurucu ortağı Cameron Winklevoss Twitter hesabından paylaştığı bir gönderi ile bu seferki Bitcoin rallisinin, 2017’dekinden farklı olduğunu vurguladı. Kripto para destekçisi Winklevoss, Bitcoin fiyatı 18 bin 500 dolardayken Google’da “Bitcoin” aramalarının önceki gibi sert bir yükseliş göstermediğini söyledi. Bu seferki Bitcoin koşusunun FOMO ile yönlendirilmediğini ileri süren Winklevoss, boğa koşusunun bu kez istikrarlı ve düzenli yatırımcılar arasında tetiklendiğini iddia etti. Cameron Winklevoss, “bunu çok az kişi anlıyor” diye de ekledi.

Artık Bitcoin’in ne olduğu değil, fiyatı aratılıyor

Cameron Winklevoss’un Twitter’da paylaştığı düşüncelerine farklı bir yönden bakanlar da vardı. Twitter’da “greenhacker” adlı bir Twitter kullanıcısı, Winklevoss’a cevap verdi. Greenhacker, insanların Bitcoin’in ne olduğunu artık bildiklerini bu sebeple aramaların artmadığını söyledi. Yani greenhacker’ın açıklamasına göre 2017 rallisine göre günümüzde BTC için bilinme veya benimsenme oranı daha yüksek olabilir.

Ayrıca greenhacker, artık Google’da “Bitcoin nedir” yerine “BTC/USD” aramasının tavan yaptığını belirtti. Bitcoin’in ne olduğunu bilen insanlar artık bir Bitcoin’in dolar bazında ne kadar olduğunu merak ediyorlar. BTC/USD paritesi son haftalarda ciddi bir ivme gösterdi ve BTC fiyatı 19 bin dolara yaklaştı.

Bitcoin-Winklevoss-FOMO
“BTC/USD” aramasının tüm zamanlardaki değişimini gösteren grafik. Kaynak

Swenson bu rallide “HODL FOMO” etkili olur demişti

Podcast sunucusu ve kripto para eğitmeni Brady Swenson, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada bu seferki Bitcoin rallisini yöneten şeyin HODL FOMO kavramı olacağını öne sürdü. Swenson 2017 rallisinin hemen kazanç elde etmek isteyen kısa vadeli yatırımcıların spekülatif FOMO’su ile yönlendirildiğini söyledi.

Swenson’a göre bu rallide spekülasyonlardan çok HODL konseptini benimsemiş uzun vadeli yatırımcıların FOMO hareketinin etkili olabileceğini ileri sürdü. Swenson daha fazla kurumsal yatırım alan ve daha az piyasa dalgalanması yaşamaya başlayan BTC’nin, genel bir güven havası yaratmaya başladığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!