Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Devi Coinbase’e 6 Ayda 14 Milyar Dolar Yağdı

Coinbase, Nisan 2020’den bu yana 14 milyar dolarlık kurumsal kripto para yatırımı aldı. Borsaya yapılan bu yığılma, kurumsal yatırımcıların son dönemde yapmış oldukları kripto para yatırımlarına bağlandı. Borsanın yetkililerinden Brett Tejpaul, konuyla ilgili bir röportajda bilgi verdi.

Kripto para borsası Coinbase, Nisan 2020 tarihinden beri 14 milyar dolar değerinde kurumsal sermaye akışı aldı ve borsanın bünyesinde şu anda 20 milyar doların üzerinde kurumsal yatırım sermayesi bulunuyor. Coinbase’e Nisan 2020’de katılan Brett Tejpaul, Heidrick & Struggles International ile yaptığı röportajda borsaya yapılan yatırımlardan bahsederek çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sunucu Elizabeth Barceloni’nin “Kripto para sektörünü nasıl görüyorsun? Birkaç yıl içinde neler olacak?” sorusuna Tejpaul şöyle yanıt verdi:

“Kripto paralardaki aktivite zaman içinde çok yükseldi. Nisan ayında Coinbase’e katıldığımda borsada 6 milyar dolarlık kurumsal yatırım bulunuyordu. Bugün ise 20 milyarı aşmış durumda. Yani yaklaşık 3 kat artış gördük.”

Artışın sebepleri neler?

Brett Tejpaul, Coinbase’de görülen sermaye artışının temel nedenlerini sırasıyla şu şekilde açıkladı:

“Öncelikle yaz aylarında Togomi isimli bir platform kurduk. Bu platform sayesinde para transferleri 20 kat artış gösterdi.

Bir diğer istatistiği ise şöyle açıklayabilirim: Bitcoin, haftalarca borsaya yağmaya devam etti. Biz de bu yıl içerisinde banka ve reklam alanındaki ortaklıklarımızı geliştirdik. JPMorgan ve Deloitte ile anlaşmalarımız oldu. Bu bizim için çok önemli çünkü bu firmalar kendilerini kanıtlamış ve güvenli kabul edilen firmalar.

Bir diğer faktör ise mayıs ayında Paul Tudor Jones’un Bitcoin’e dair yaptığı açıklamalar ve diğer büyük kurumların Bitcoin’e yönelmesi oldu.”

Yatırımların çoğu Bitcoin’e geliyor

Tejpaul, röportajda kurumsal yatırımların büyük bir kısmının Bitcoin‘e yapıldığını gördüklerini söyledi. Ekim ayında Bitcoin adına çok fazla gelişme yaşandığını gördüğünü belirten Tejpaul, 425 milyon dolar değerinde BTC alan Microstrategy’ye ve 240 milyar dolarlık kişisel Bitcoin yatırımından bahseden CEO Michael Saylor’dan da bahsetti.

Son olarak PayPal, JPMorgan, Bill Miller, Stan Druckenmiller gibi kişi ve kurumların Bitcoin hakkındaki düşüncelerine de değindi ve tüm bu gelişmelerin yatırımları yükselttiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!