Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin İçin Yeni Rallide HODL FOMO Furyası Etkili Olacak”

Brady Swenson yaptığı açıklamalar ile yeni Bitcoin rallisini yönlendirecek anlayış üzerinden tahminlerde bulundu. Swenson’a göre bu seferki Bitcoin boğa koşusunun anahtar kelimeleri HODL FOMO olacak.  

Podcast sunucusu ve eğitmen Brady Swenson, Twitter hesabından paylaştığı açıklamalar ile Bitcoin için sıradaki rallinin ne tarafından yönlendirilebileceğini irdeledi. Swenson’a göre 2017 boğa koşusu; kısa vadeli traderların ve perakende yatırımcıların spekülasyonları ile büyük bir kazancı kaçırma korkusu tarafından yönlendirildi. Bu kez ise bu spekülatif kaçırma korkusuna başka bir öge de eklenmiş olabilir: HODL.

Bitcoin için HODL FOMO dönemi mi başlıyor?

Swenson bu seferki Bitcoin rallisinde ise Bitcoin’i rezerv varlık olarak benimseyen bireyler, şirketler ve hatta uluslar tarafından güdülenen bir kaçırma korkusunun etkili olacağını düşünüyor. Bu kaçırma korkusuna kısaca, “fear of missing out” deyiminin baş harflerinden oluşan adıyla, FOMO deniyor.

Swenson, 2017 rallisinde yaşanan sepkülatif FOMO’nun aksine, Bitcoin’in rezerv birimi olarak benimsenmesinin lider koini uzun vadede elde tutmak için kasıtlı bir karar olduğunu öne sürüyor. Alıp satmadan uzun vadeli şeklinde elde Bitcoin tutma planı ise kısaca HODL olarak biliniyor. Brady Swenson, bir önceki boğa koşusunca spekülatif FOMO görülürken; bu rallide HODL FOMO‘nun başlangıcının görüldüğünü öne sürdü.

HODL FOMO’yu ne tetikledi?

Swenson’a göre, yaygın HODL FOMO anlayışı Bitcoin’e karşı genel güven ile başlar. BTC için oluşan bu genel güven havası birçok olay ve aktör tarafından sürekli desteklendi. Swenson’ın açıklamalarına göre Bitcoin son yıllarda giderek daha az riskli hale geldi. Swenson’a göre bu güven ortamını destekleyen temellerden bazıları bu olaylardı:

  • Yaşanan fork savaşları, Bitcoin için belirgin bir galibiyet ile sonuçlandı.
  • Square, Visa, IBM ve Fidelty gibi büyük şirketler Bitcoin projelerine yatırım yapmaya başladı.
  • ABD Comptroller of the Currency, ulusal bankaların yasal olarak Bitcoin saklayabileceklerini duyurdu.
  • ABD Kongre Üyesi Patrick McHenry geçen yıl yaptığı açıklamada BTC için “Bitcoin white paparının yazarı Satoshi Nakamoto’nun öngördüğü üzere durdurulamaz bir güç” dedi.
  • Efsane isim Paul Tudor Jones, fonlarının nerdeyse %2’sini Bitcoin’e yatırdığını açıkladı ve “Bitcoin hayatta kaldığı her gün, ona olan güven artacak” şeklinde söylemlerde bulundu.

bitcoin-hodl-fomoEn büyük ateşleyicisi kurumsal ilgi oldu

Swenson’a göre HODL FOMO’ya en çok etkili olan gelişme ise kurumsal ilginin Bitcoin’e kaymasıydı. Bu ilgi ilk olarak halka açık bir şirket olan MictoStrategy, kurumsal hazinesi için on binlerce Bitcoin satın alması ve onu hazine rezerv birimi haline getirmesi ile başladı.  Bu gelişmeyi kısa bir süre sonra Twitter CEO’su Jack Dorsey’in Square şirketinin kurumsal rezerv olarak 50 milyon dolarlık BTC satın alması izledi.

Swenson tüm bu gelişmeler ışığında Bitcoin’in artık yalnızca internette merak edilen bir şey olmadığını belirtti. Bitcoin’e duyulan güvenin hızla arttığını ve yayıldığı, artık BTC’nin dünya sahnesinde bir varlık olduğunu da ekledi.

Yeni HODL FOMO rallisinde Bitcoin yatırımcısını neler bekliyor?

Brady Swenson, yeni HODL FOMO rallisinde, 2017 koşusunda gözlemlenen gibi bir kitlesel kaçışın olmayacağını düşünüyor. Swenson’a göre bir önceki rallideki kısa günün kârı anlayışı, uzun vadeli kazanç isteğine doğru kaymış olabilir. Swenson HODL FOMO için, kısa vadeli bir spekülasyon balonunun patlamasına yol açmayacağını öngörürken Bitcoin ağına sürekli eklenen HODL yanlılarının katılacağını savunuyor.

Brady Swenson’a göre her geçen gün ağa eklenen ve uzun vadede Bitcoin tutmayı hedefleyen yatırımcılar, BTC fiyatı için sürekli yükselen bir temel oluşturabilir. Swenson, HODL FOMO döngüsünün bitmeyeceğini belirtirken, bu görüşün uzun vadeli bir fiat-hedge spekülasyonuna dönüştüğünü ekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!