Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tinder Profiline Bitcoin Yazdı, En Eğlenceli Akşamını Geçirdi

Gloria Zhao, Tinder profiline “Silikon Vadisi’ne yeni taşındım, birisi bana Bitcoin öğretebilir mi?” yazdı ve hayatının en eğlenceli cuma akşamını geçirdi. Peki Gloria’nın eğlenceli Tinder macerasında neler yaşandı? Gelin bakalım.

Berkeley’de öğrenci olan Gloria, Tinder hesabı açtı ve kendisine Bitcoin öğretmek isteyen birisini aradığını yazdı. Kısa süre sonra birkaç kişiyle eşleşen Gloria, oldukça ilginç mesajlar aldı ve gelen mesajların bir kısmını Twitter üzerinde paylaştı. Paylaşılan mesajlar yüzlerce beğeni ve yorum aldı.

bitcoin-tinderİşte gelen Bitcoin mesajları

Kullanıcı A: “Bitcoin’i biliyorum”
Gloria: “Merhaba, kimse henüz bana tam olarak Bitcoin’i anlatamadı.”
Kullanıcı A: “Bitcoin şimdiki parasal sistemi değiştirmeye çalışan yeni bir sistem. USD’yi ortadan kaldırmak istiyor. Online bir para birimi yani. Son dönemlerde kripto para yatırımı yapıyorum 🙂 Bu konuda konuşmak için seninle buluşmak isterim.”

Kullanıcı B: “Bitcoin’e yatırım mı yapacaksın?”
Gloria: “Bilmiyorum, kafam çok karışık. Akıllı birisinin bana anlatması gerek.”
Kullanıcı B: “Tamam. Bitcoin Venmo gibi. Dünyanın her yerine para gönderebilir ve alabilirsin. Fakat Bitcoin’in değeri her yerde aynıdır, değişmez. Takip de edilemez. Daha birçok bilgi de verebilirim bir şeyler içebilirsek.”

bitcoin-tinder
Kullanıcı C: “Hey, sana Bitcoin’i anlatabilirim”
Gloria: “Lütfen anlat, Bitcoin’i anlamaya çalışıyorum hala!”
Kullanıcı C:“Anlık para işlemlerine izin veren bir blockchain para birimidir ve insanlar ledger değerlerini hash ile doğrular”

Twitter üzerinde kendisine gelen mesajları paylaşan Gloria, birçok yorum aldı ve kullanıcılardan bir tanesi de Bitcoin’i açıklayarak Gloria’yı buluşmaya davet etti:

“Hükümetler tarafından değil, kripto borsaları tarafından vergilendirilen bir para birimidir. Topluluk üyeleri, sigorta fonu aracılığıyla Bitcoin’i asıl amacı için kullanan herkesin güvenliğini sağlamak için günlük bir ücret öderler. Buluşabilir miyiz?”

Gloria Zhao Bitcoin ile nasıl tanıştı?

Gloria Zhao aslında Bitcoin ve blockchain teknolojisiyle tanışıklığı olan bir öğrenci. Stephan Livera’nın bir podcast yayınına konuk olan Gloria, Bitcoin ile olan serüvenini anlattı. Gloria, Berkeley’de üniversite öğrencisi olduğunu ve üniversitede tesadüfen Bitcoin ile tanıştığını söyledi. Hafta sonları üniversitedeki aktivitelerinin Bitcoin ve blockchain öğrenmek olduğunu aktardı. Aynı zamanda Silikon Vadisi’nde doğan Gloria, blockchain ve Bitcoin ile tanışmasını biraz da buna borçlu olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!