Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rallisinin Arkasında FOMO mu Var?

Whalemap analistleri, son dönemde Bitcoin fiyatında görülen yükselişin arkasında FOMO olabileceğini öne süren bir paylaşım yaptı. Açıklamaya göre, söz konusu FOMO etkisi, kurumsal yatırımcılar tarafından oluşturuldu.

Whalemap analiz platformu, harcanmamış Bitcoin grafiği üzerinde kurumsal FOMO etkisi görüldüğünü öne sürdü. Grafikte işaret edilen Bitcoin balina kümeleri, Bitcoin balinalarının şu anda ellerinde bulundurdukları BTC’leri satın aldıkları fiyatı temsil ediyor. Bitcoin balina kümeleri, 10 binin üzerinde BTC bulunan adresleri ifade eder.

bitcoin-fomoYatırımcıların sürekli yükseleceğinden korktukları bir varlığı daha fazla satın almalarını anlatan FOMO, Whalemap analistlerine göre Bitcoin’de görülen tablo için olumlu bir işaret. “Kurumsal FOMO işte böyle görünüyordiyen Whalemap, Cointelegraph’ın aktardığı bilgilere göre bu durumu Bitcoin için pozitif olarak yorumladı.

Kurumsal FOMO pozitif bir etkiye sahip

Cointelegraph’ın haberinde Whalemap verileri, bir sonraki Bitcoin boğa rallisinin daha güçlü olacağının bir işareti olarak yorumlandı. Aynı zamanda, analistlerin kurumsal FOMO’nun Bitcoin için iyi bir durum olduğunu söyledikleri de belirtildi. Buna gerekçe olarak ise kurumsal balinaların uzun vadeli yatırım amacıyla ellerindeki varlıkları tutmaları gösterildi.

Yakın zamanda FOMO etkisinden bahsedilmişti

Finansal şirket STASIS’ın CEO’su Gregory Klumov, geçtiğimiz günlerde Bitcoin yatırımcılarının FOMO etkisi altında olabileceğini ifade etmişti. Klumov, yaptığı açıklamada kurumsal Bitcoin yatırımlarına değindi ve kurumsal yatırımcıların birbirlerinden etkilenerek yüksek sayılarda Bitcoin almaya başladıklarını belirtti. STASIS CEO’su için bu durum Bitcoin’de FOMO etkisi olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!