Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Bitcoin ile Arayı Kapatabilecek mi?

Bitcoin son zamanlarda Ethereum dahil tüm altcoinlere fark atmış olsa da, bazı göstergeler ETH için yeni bir ralliye işaret ediyor olabilir.  

Geride bıraktığımız ay Bitcoin‘in performansı Ethereum‘u ciddi seviyede geride bıraktı. Son 30 günde Bitcoin yaklaşık %50 oranında değer kazanırken, ETH fiyat artışı ise %20-%30 ile sınırlı kaldı. Fakat bazı analistlere göre ikili arasındaki bu fark, Ethereum’un temel ve teknik göstergelerine bakıldığında önümüzdeki aylarda kapanabilir.

Sıra Ethereum’da mı?

Bitcoin son haftalarda kazandığı ivme ile 16 bin dolarlık barajı dahi yıkarak son 2 yılın rekorunu kırdı. BTC’nin başarılı yükseliş rallisi ile altcoin performansları arasında ciddi bir farklılık oluştu. Bitcoin piyasa hakimiyeti şu an %63 sularında seyretse de bu süreçte %66’ya kadar yükseldi. Fakat çoğu piyasa yorumcusu, altcoin rallisinin bağlayarak BTC hakimiyetinin yakında düşebileceğini gösteren işaretler olduğunu öne sürüyorlar. Analistler, bu tarzda olası bir rallide başı Ethereum’un çekebileceği konusunda da iyimser.

Twitter’da 44 bin takipçiye sahip olan ve “HornHairs” adı ile bilinen bir analist, Ethereum’un son birkaç yılda Bitcoin hareketleriyle bağlantısını gözler önüne seren bir grafik paylaştı. Bu grafik analizlerine göre ETH önümüzdeki haftalarda Bitcoin’e yetişmeye çalışırken hızla yükselebilir.

ethereum-bitcoin
HornHairs tarafından paylaşılan Ethereum (soldaki) ve Bitcoin (sağdaki) için haftalık mum grafikleri. Kaynak

Analiste göre Ethereum, Bitcoin’e göre kendi rekor fiyatından çok uzakta; bu sebeple yakın zamanda bu açığı kapatmak için bir atağa kalkabilir. BTC tüm zamanların en yüksek değerinden yalnızca %20 uzakken, Ethereum için kendi rekor değeri %100’ün dahi üzerinde. Yani HornHairs’e göre ETH, yakın zamanda bu açığı kapatmak için ciddi bir ivme kazanabilir.

ETH’ye ilgi artabilir

Grayscale tarafından bu ayın başında açıklanan verilere göre, kurumsal Ethereum alımları güçlendi. Şirket, kısa bir süre önce müşterileri için 1 milyar doların üzerin ETH’ye sahip olduğunu da bildirdi. Şirket, Grayscale Ethereum Trust ürünü ile yönetim altındaki varlıkların 1 milyar dolara ulaştığını, bir kilometre taşı olarak duyurdu.

Piyasa analistlerine göre ETH, Ethereum 2.0 güncellemesi ile yükselmeye devam edebilir. Ethereum 2.0 kullanıcıları, bu yenilikteki madencilerin yerini doğrulayıcıların alması ile kazanç elde edecekleri için daha fazla Ethereum yatırımına gidebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!