Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kiyosaki: Dolar Ölüyor, Bitcoin Trenine Atlayın

İş insanı ve yazar Robert Kiyosaki, Twitter hesabından altın, dolar ve Bitcoin (BTC) ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Doların değersizleştiğini iddia eden Kiyosaki, takipçilerine altın, gümüş ve Bitcoin gibi dolar dışındaki varlıklara yönelebileceklerini söyleyerek dikkatleri üzerine çekti.

Dün, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan “Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in altın ve gümüşe oranla bir patlama yaşadığını iddia ederek bu durumun doların “öldüğünün” işareti olduğunu iddia etti. Dün sabah saatlerinde paylaştığı tweetinde Kiyosaki, şunları yazdı:

“Tren kaçıyor. Dolar ölüyor. Gümüş herkes için makul fiyatta satılıyor. Dolar çuvallamaya devam ettikçe önemli olan fiyat değil ancak kaç adet altın, gümüş ve Bitcoin sahibi olduğunuz olacak.”

5 bin küsur beğeni alarak oldukça dikkat çeken yazar Kiyosaki’nin tweetine ise çeşitli yorumlar geldi. JosephCareri kullanıcı adına sahip bir hesap, “Bitcoin’i bu kadar değerli yapan şey nedir? O bir para birimi mi?” şeklinde yazdı. medic876 isimli bir kullanıcı ise yorumunu, “İnsanlara şu anda “satın alın” demek oldukça sorumsuzca.” şeklinde belirtti.

Dolar gerçekten “ölecek mi?”

Bitcoin, 15 bin dolarlık barajı da geçerek 2020 içerisindeki rekorunu bir kez daha kırdı ve 16 bin doların üzerinde işlem görmeye başladı. TSİ 9:22 itibarıyla 16.187 dolardan işlem gören lider kripto para birimi, yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Çoğu analist ise piyasalarda Bitcoin yükselişinin devam edeceğini düşünüyor.

Dolar için ise uzmanlar o kadar iyimser değil. Özellikle yapılan 2020 seçimleri ile Joe Biden’ın zaferinden sonra doların değer kaybedeceği bir evreye girmesi şaşırtıcı olmayabilir. Seçimler sırasında Biden’ın güçlü rakibi Donald Trump’ın önüne geçmesiyle %1,92 düşen dolar ise ekonomistlerin endişelerini doğrular nitelikteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!