Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Bitcoin Yatırımcılarını FOMO Etkisi mi Ele Geçirdi?

Bir finansal hizmetler şirketi olan STASIS’in CEO’su, kurumsal Bitcoin (BTC) yatırımcılarının FOMO etkisi altına girmiş olabileceklerini belirtti. Açıklamalarının bir olasılığa dayandığının altını çizen yatırım direktörü, bunun sebebini ise son zamanlarda yapılan Bitcoin alımlarına bağladı.

STATIS’de CEO olarak görev yapan Gregory Klumov, açıklamalarını Rusya merkezli bir internet sitesine yaptığı röportajında dile getirdi. Klumov’un açıklamalarına göre kurumsal Bitcoin yatırımcıları, birbirlerinden cesaret alarak çok sayıda Bitcoin satın almaya başladıkları için böyle bir ortamda kurumsal müşterileri etkileyen bir FOMO illüzyonu olduğu düşünülebilir.

Kurumsal şirketler hangi durumdan etkilendi?

Klumov, satın alımların ise “time-weighted average price” (TWAP) algoritması aracılığıyla yapıldığını açıkladı.  TWAP, bir enstrümanın belirli bir zaman içerisindeki ortalama fiyatını vurgulamak için kullanılan bir terim olarak biliniyor. STASIS CEO’su, Bitcoin’in rallisine dikkat çekmek için kurumsal yatırımcıların ellerini çabuk tutarak alım yaptığını vurgulamak amacıyla böyle bir açıklama yapmış olabilir.

Klumov’un açıklamalarında herhangi bir kurum ismi bulunmasa da son zamanlarda MicroStrategy ve Square gibi şirketlerin yüksek miktarda BTC yatırımı yaptığı internet gündemini bir süre işgal etmişti. STATIS CEO’suna göre bu adımlar verilen sınırlı sürede şirketlerin pozisyon oluşturabilmeleri için genellikle kurumsal müşteriler tarafından atılıyor.

Bitcoin şu anda ne kadardan işlem görüyor?

Bitcoin fiyatı son zamanlarda rekor üstüne rekor kırarak önce 13 bin, daha sonra da 14 bin dolarlık fiyat barajını geçti. 6 Kasım’da ise 15 bin doları geçen Bitcoin, 15.829 dolara kadar yükseldi. Bu sayede geçen aya göre %45 oranında artmış olan lider kripto para birimi, şu anda belli aralıklarla yükselmeye devam ediyor.

Gün içinde 15 bin 215 dolara kadar gerileyen BTC fiyatı ise kârlarını koruyabilmek isteyen ve yüksek miktarda para çekimi gerçekleştiren madencilerden etkilenmiş olabilir. Ocak 2018’deki yükselişinin bir benzerini yaşayan Bitcoin, TSİ 17:28 itibarıyla 15.312 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!